Տապակած կարտոֆիլ. Մեր ընտանիքի ամենասիրելի կողմնակի ճաշատեսակը

Տապակած կարտոֆիլ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տապակած կարտոֆիլը լավ համադրվում է թե՛ մսի, թե՛ ձկան տաք հետ։ Բացի այդ, այս էժան մթերքը կարելի է գնել ցանկացած խանութում և այն շատ հեշտ է պատրաստվում:

Բայց, ջեռոցում թխած կարտոֆիլը միշտ չէ, որ հարմար է ընթրիքին, քանի որ Ճաշատեսակի մեջ սովորաբար բավականին շատ յուղ է պարունակվում, իսկ նման կերակուրը երեկոյան ուտելը կարող է բացասաբար ազդել կազմվածքի վրա։

Բայց քույրս ինձ սովորեցրեց մի հնարք, որը թույլ է տալիս նույնիսկ գիշերը կարտոֆիլ ուտել:

Տապակած կարտոֆիլ

Տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Կարտոֆիլ 4 հատ

_Ձիթապտղի յուղ 0.25 բաժակ

_Կայենյան պղպեղ 0,25 թեյի գդալ

_Հավի արգանակ 1 բաժակ

_Կիտրոնի հյութ 3 ճաշի գդալ

_Կիտրոնի կեղև 2 թեյի գդալ

_Օրեգանո՝ ըստ ճաշակի

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Տապակած կարտոֆիլ

Տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը

_Կարտոֆիլը մանրակրկիտ լվանալ հոսող ջրի տակ, կեղևազրկելու կարիք չկա: Կտրել բանջարեղենի եզրերը, որպեսզի հարթ կտորներ ստացվեն:

_Այժմ մեջտեղից երկայնքով կտրեք յուրաքանչյուր պալար: Կրկին ողողեք դրանք սառը ջրի տակ՝ օսլայից լվանալու համար: Կեսերը չորացրեք թղթե սրբիչներով և համեմեք աղով և երկու տեսակի պղպեղով:

_Վերցրեք մի մեծ տապակ և յուղեք այն ձիթապտղի յուղով: Կարտոֆիլները շարեք այնպես, որ մի շարքով տեղավորվեն, մյուս կողմից քսել յուղ, աղ, պղպեղ անել։

_Թխել կարտոֆիլը 20 րոպե նախապես 180°C տաքացրած ջեռոցում։ Այնուհետև շրջել կտորները և տապակը կրկին 10 րոպեով վերադարձնել ջեռոցը։

_Այդ ընթացքում առանձին ամանի մեջ խառնել հավի արգանակը, կիտրոնի քերուկը և հյութը։ Այս խառնուրդը լցնել թխած կարտոֆիլի վրա, շաղ տալ օրեգանոյի տերևները և թխել ևս 15 րոպե։

_Յուղի համն անհետանում է կիտրոնի հյութի շնորհիվ, այնպես որ կարող եք ուտել այս կարտոֆիլը նույնիսկ ուշ ընթրիքի ժամանակ։

Տապակած կարտոֆիլ

Կարտոֆիլը ջեռոցում պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել ցանկացած համեմունք, որը ձեզ դուր է գալիս։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տապակած կարտոֆիլ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք