Տապակած հավը սնկով. Նրբահամ, քնքուշ ուտեստ թավայի մեջ

Տապակած հավը սնկով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տապակած հավը սնկով. Նրբահամ, քնքուշ ուտեստ թավայի մեջ

Սնկով հավը խոհարարական ամենատարածված համադրություններից մեկն է: Եվ եթե մի փոքր ավելի սերուցքային սոուս ավելացնեք, ապա գրեթե ժուլիեն կստանաք: Այսօր մենք կպատմենք այն մասին, թե ինչ պետք է սնկով հավը պատրաստել: Նշենք, որ դրա համար անհրաժեշտ են նվազագույն բաղադրիչներ՝ հավի բդիկներ, սունկ և համեմունքներ:

Չնայած բաղադրատոմսում սերուցքի կամ արգանակի բացակայությանը, միսը կստացվի հյութեղ, փոքր քանակությամբ սոուսով: Սա սնկերի շնորհիվ է. Դրանց մեջ ջրի մեծ պարունակություն կա, որը պատրաստման ընթացքում վերածվում է հարուստ արգանակի:

Տապակած հավը սնկով

Տապակած հավը սնկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հավի բդիկներ 1 կգ
  • Սոխի փոշի 1 թեյի գդալ
  • Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
  • Ուրց 1 թեյի գդալ
  • Խնկունի (ռոզմարին) 1 թեյի գդալ
  • Աղ 0,5 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
  • Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
  • Կարագ 1 ճաշի գդալ
  • Շամպինիոն 250 գ
  • Սխտոր 4 պճեղ
  • Մաղադանոս 1 ճաշի գդալ

Տապակած հավը սնկով թավայի մեջ

Տապակած հավը սնկով. Պատրաստման եղանակը

  1. Չոր սոխը և սխտորը խառնել չորացրած խնկունիին և ուրցին:
  2. Արդյունքում առաջացած խառնուրդին ավելացնել աղ և պղպեղ, խառնել և մեջը թաթախել հավի կտորները (բդիկները կտրատել, հեռացնել մաշկը և կտրել ավելորդ ճարպը):
  3. Հավը տապակել ձիթապտղի յուղի մեջ՝ մինչև հաճելի կարմրությունը և հանել տապակից, հալեցնել կարագը նույն տապակի մեջ, սունկը տապակել դրա մեջ (ըստ ճաշակի աղ և պղպեղ անել, ավելացնել մի պտղունց չաման և խնկունի):
  4. Լցնել սնկերը, մանրացված սխտորը և կանաչիները:
  5. Հավի կտորները դրեք սնկերի վրա, խառնել և մի քանի րոպե շոգեխաշել, մինչև եփվի:

 

Եթե ​​ցանկանում եք նրբություն և ծավալ ավելացնել սոուսին, լցրեք 100 մլ չոր, սպիտակ գինի:

Տապակած հավը սնկով

Տապակած հավը սնկով պատրաստ է: Մատուցելիս ուտեստը զարդարել թարմ կանաչիներով, ըստ ցանկության:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի կրծքամսով տապակա

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք