Տապակած ոլոռ. Համեղ պասային ուտեստ

Տապակած ոլոռ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՆԵՐ

Տապակած ոլոռ. Համեղ պասային ուտեստ

Ինչպե՞ս եք վերաբերվում սովորական ուտեստները նորովի փորձելուն: Բոլորովին վերջերս, երբ հյուր էի գնացել, ինձ առաջարկեցին տապակած ոլոռ: Մանկապարտեզի հիշողություններն անմիջապես հայտնվեցին աչքիս առաջ, երբ, մեղմ ասած, ինձ դուր չէր եկել այս ուտեստը:

Բայց հրաժարվելը առնվազն տգեղ էր, և ես որոշեցի փորձել: Պատահում է, որ մանկության տարիներին չսիրված ուտեստները սկսում են դուր գալ: Այդ երեկո ես կերա ամբողջ ափսեն և ավելին՝ մի փոքր հավելում խնդրեցի, քանի որ այն ավելին էր, քան պարզապես համեղ: Սա հիմա իմ ամենասիրած կողմնակի ուտեստն է:

Տապակած ոլոռ

Տապակած ոլոռ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Չոր ոլոռ 200 գ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
  • Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի

Տապակած ոլոռ

Տապակած ոլոռ

Տապակած ոլոռ. Պատրաստման եղանակը

  1. Լավ լվանալ ոլոռը, ծածկել ջրով և թողնել ամբողջ գիշեր ուռչի:
  2. Առավոտյան քամել ջուրը և կրկին ողողել ոլոռը թարմ ջրով: Դնել այն բուսայուղով նախապես տաքացրած տապակի մեջ:
  3. Երբեմն խառնելով, տապակել հատիկեղենն առանց կափարիչի՝ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
  4. Պատրաստի ուտեստին աղ անել ըստ ճաշակի և ավելացնել ձեր նախընտրած համեմունքները:

Տապակած ոլոռ

Ոլոռը եփելու համար ամեն անգամ կարելի է օգտագործել տարբեր համեմունքներ: Ճաշատեսակը կուրախացնի ձեզ յուրահատուկ հոտերով և համով: Այս ուտեստը կարելի է մատուցել բանջարեղենի, ձկնեղենի և մսի հետ:

 

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

7 աղցան պահքի համար

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք