Տապակած սմբուկով աղցան պատրաստեք: Այն շատ համեղ է, հարմար է և՛ որպես լիարժեք անկախ ուտեստ, և՛ որպես մսի կամ կողմնակի ճաշատեսակի հավելում։
Մի անհանգստացեք, որ սոխը դառնություն կհաղորդի. մարինացնելուց հետո այն քաղցր կլինի՝ մի փոքր կծու երանգով։
Սմբուկով աղցանին կարելի է ավելացնել ոչ միայն մայոնեզ։ Վերցրեք թթվասեր կամ յուղալի մածուն, մի փոքր համեմելով, օրինակ՝ ավելացրեք 1 թեյի գդալ մանանեխ և խառնել: Այլընտրանքային սոուսը պատրաստ է։

Տապակած սմբուկով աղցան. Բաղադրիչներ
_Սմբուկ 2 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Ձու 3 հատ
_Մաղադանոս 1 փունջ
_Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
_Ջուր 150լ
_Քացախ 3 ճաշի գդալ
Աղ 2 թեյի գդալ
Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Սխտոր 1 պճեղ
Տապակած սմբուկով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Կտրել սոխը բարակ քառորդ օղակներով: Վրան ավելացնել 1 թեյի գդալ աղ, շաքարը, քացախը և լցնել եռման ջուր:
_Լավ խառնել և 1 ժամ թողնել սոխը, որպեսզի մարինացվի։
_Սմբուկը կտրատել խորանարդիկներով, վրան ցանել 1 թեյի գդալ աղ, խառնել և թողնել 10 րոպե։
_Դրանից հետո քամել ստացված հեղուկը։
_Կտրել պինդ խաշած ձվերը կես օղակներով:
_Սխտորը դանակով մանրացնել։
_Տապակի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը, դնել սմբուկն ու սխտորը։
_Տապակել բանջարեղենը 15 րոպե միջին ջերմության վրա՝ անընդհատ խառնելով։
_Մաղադանոսը մանր կտրատել, հեղուկը քամել սոխից։
_Խառնել սմբուկը, սոխը, ձուն և կանաչիները։
_Աղցանին ավելացնել մայոնեզը և խառնել։
Եթե ունեք կարմիր սոխ, կարող եք այն օգտագործել աղցան պատրաստելու համար։ Այդպես նախուտեստն էլ ավելի էլեգանտ կլինի՝ շնորհիվ գույների բազմազանության։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սմբուկով աղցան