Տապակած սմբուկ. Սուլթանի հովհար կոչվող այս ուտեստը շատ դուր կգա ձեզ:
Սմբուկի սեզոնը անսահման դաշտ է խոհարարական ստեղծագործությունների համար: Տապակել, շոգեխաշել, թխել, մարինացնել` սմբուկները դուրեկան են ցանկացած ձևով: Այսօր մենք ձեզ հետ կպատմենք «Սուլթանի հովհար» պատրաստելու գաղտնիքով: Եվ, ինչպես ենթադրվում է անունից` ուտեստն իրականում արքայական է:
Այս կողմնակի ուտեստի տեսքից երբեք չեք պատկերացնի, որ ամբողջ պատրաստման ժամանակը տևում է ընդամենը 10 րոպե:
Ուտեստը հաջողությամբ կարելի է պատրաստել ինչպես տոնական սեղանի, այնպես էլ առօրյա ընթրիքի համար: Այն հարմար է նաև նրանց համար, ովքեր դիետայի վրա են: Բավական է պարզապես տապակելը փոխարինել ջեռոցում թխելով:
Տապակած սմբուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սմբուկ 4 հատ
- Աղ համտեսել
- Ձու 3 հատ
- Արևածաղկի ձեթլ
- Եգիպտացորենի ալյուր 100 գ
- Կանաչիներ` ըստ ճաշակի
Տապակած սմբուկ. Պատրաստման եղանակը
- Մասամբ մաքրել սմբուկները` դանակով հանեք կեղևի ընդամենը մի քանի շերտ և կտրել ձողաձև, բայց ոչ մինչև վերջ:
- Կափարիչով ծածկված կաթսայի մեջ 20 րոպե աղ արած ջրի մեջ եփել սմբուկները:
- Մի պտղունց աղով հարել ձվերը և լավ թաթախել յուրաքանչյուր սմբուկը:
- Ընկղմել սմբուկի հովհարները ալյուրի մեջ և լավ տապակել բուսական յուղով:
- Մատուցել եփած ուտեստը մածունով և խոտաբույսերով:
Տապակած սմբուկները լավ են համադրվում մածունի հետ: Ըստ հայեցողության ավելացնել համեմունքներ` սխտոր, կծու պղպեղ, համեմ: Չնայած, որ յուղով է տապակվում` ուտեստը բավական թեթև ու դյուրամարս է:
Պատրաստելուց հետո սմբուկները շարել թղթե սրբիչի վրա, նախքան մատուցելը՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:
Տապակած սմբուկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: