Տապակած Տավարի լյարդ. Եգիպտացորենի ալյուրով պատրաստելով կստանաք համեղագույն ուտեստ

Տապակած Տավարի լյարդ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տապակած Տավարի լյարդ պատրաստելու բաղադրատոմսը շատ հետաքրքիր է: Շատերը լյարդ չեն պատրաստում, քանի որ այս ենթամթերքը ոչ ճիշտ պատրաստելու դեպքում դառնում է ռետինի պես ձգվող ու անհամ:

Սննդամթերքի գները վերջին շրջանում «կծան» են. Ես նայում եմ նրանց ու հասկանում, որ ժամանակն է վերադառնալու 90-ականների բաղադրատոմսերին։ Բայց, որպեսզի լավագույն ուտեստները պատրաստեմ, օգտագործում եմ բացառապես փորձված բաղադրատոմսեր։ Սա դրանցից մեկն է:

Տապակած Տավարի լյարդ

Տապակած Տավարի լյարդ. Բաղադրիչներ

_ Տավարի լյարդ 1 կգ

_ Սոդա 2 թեյի գդալ

_ Աղ 1,5 թեյի գդալ

_ Պրովանսյան համեմունքներ 1 թեյի գդալ

_ Եգիպտացորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ

_ Սոխ 400 գ

_ Կարագ 30 գ

Տապակած Տավարի լյարդ

Տապակած Տավարի լյարդ. Պատրաստման եղանակը

_ Մաքրեք լյարդը թաղանթներից, հեռացնել երակները, կտրատել հավասար մասերի, լցնել խորը ամանի մեջ։

_ Լյարդի վրա լցնել սոդա, խառնել։ Թողնել մեկ ժամ:

_ Այժմ լյարդի կտորները մանրակրկիտ լվանալ սոդան հեռացնելու համար: Չորացրեք դրանք թղթե սրբիչներով:

_ Առանձին ափսեի վրա խառնել եգիպտացորենի ալյուրը աղի, պրովանսյան համեմունքների և սև պղպեղի հետ։

_ Կտրել սոխը բարակ կես օղակներով մեջ: Տապակել կարագով, մինչև փափկի՝ ավելացնելով աղ և պղպեղ ըստ ճաշակի։

_ Չոր խառնուրդի մեջ հերթով թաթախել լյարդի կտորները։ Տապակել դրանք տաք յուղով, յուրաքանչյուր կողմից մի քանի րոպե:

Տապակած Տավարի լյարդ

Տապակած Տավարի լյարդը պատրաստ է: Այս հիմնական ուտեստը մատուցում եմ բրնձի կամ բլղուրով փլավի հետ։ Չմոռանաք լյարդի վրա լցնել կարագով սոխեռածը։ Այս ուտեստի քնքշությունը ձեզ իսկապես կցնցի:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հաճարով փլավ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք