Տարտ ելակով կամ յուրահատուկ ելակով տորթ և եփովի կրեմով. Տնական հիասքանչ աղանդեր, որը պատրաստելու լավագույն ժամանակն է ամառը:
Թարմ բանջարեղենի, մրգերի և հատապտուղների քանակը պարզապես խենթացնում է: Հետեւաբար, ժամանակն է պատրաստել ինչ-որ համեղ բան: Այս անգամ մենք ցույց կտանք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել անհավատալի համեղ տարտ ելակով և եփովի կրեմով:
Պատրաստման եղաանակը շատ պարզ է, դասական` շաքարավազով խմորի հիմքի վրա լցվում է միջուկի շերտ: Մեր դեպքում դա կրեմ է և թարմ ելակ: Այս համեղ կարկանդակը պատրաստելու համար հարկավոր չէ հրուշակագործ լինել: Ելակով նուրբ տարտը կպատրաստի նույնիսկ անփորձ տանտիրուհին և սա կդառնա պատրաստողի ֆիրմային բաղադրատոմսը:

Տարտ ելակով և եփովի կրեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 270 գ
- Եգիպտացորենի օսլա 20 գ
- Կաթ 300 մլ
- Շաքար 60 գ
- Կարագ 175 գ
- Շաքարի փոշի 40 գ
- Ձվի դեղնուց 4 հատ
- Ելակ 500 գ
- Աղ մի պտղունց.
Տարտ ելակով և եփովի կրեմով. Պատրաստման եղանակը
- Խմորի համար 250 գ ալյուրը խառնել փոշի շաքարի և աղի հետ: Ավելացնել 125 գ քերած սառեցված կարագ: Տրորել զանգվածը մինչև ստանաք փշրանքներ:
- Այնուհետև ավելացնել 1 ձու և 1 դեղնուց: Խմորը հունցել, գնդիկ կազմել: Ծածկել այն կպչուն թաղանթով և սառնարանում 1 ժամ պահել պատրաստի տարտի խմորը:
- Այս պահին պատրաստեք եփովի կրեմը: Կաթը կաթսայի մեջ խառնել 1/3 շաքարավազի հետ: Հասցնել եռման:
- Հարել մնացած դեղնուցները շաքարով: Ավելացնել 20 գ ալյուր և օսլա: Եփած կաթի մեծ մասը լցնել ձվի խառնուրդի մեջ՝ անընդհատ խառնելով զանգվածը խառնիչով: Լցնել կաթը բարակ հոսքով, որպեսզի դեղնուցները չթանձրանան:
- Այնուհետև այս խառնուրդի վրա լցնել մնացած կաթը: Կաթսան դնել մարմանդ կրակի վրա և եփել մինչև զանգվածը եռա: Տաք կրեմին ավելացնել 50 գ կարագ: Խառնել մինչև ամբողջությամբ լուծարվի: Կրեմը ծածկել կպչուն թաղանթով և դրեք սառնարանում:
- Պատրաստի խմորը գրտնակել բարակ շերտով մագաղաթի 2 թերթերի միջև: Խմորը փռել տարտի ամանի վրա: Հարթեցնել այն հատակի և կողմերի վրա: Կտրել ավելցուկային խմորը: Խմորով ձևամանը դնել կես ժամով սառնարանում: Խմորի վրա փռել մագաղաթյա թերթիկ և ծածկել այն ծանրոցով, կարելի լցնել հատիկեղեն:
- Թխել տարտը 20 րոպե 180 աստիճանով: Դրանից հետո հանել ծանրոցը, թուղթը և թխել ևս 10 րոպե:
- Լվանալ ելակները, չորացնել և կտրել բարակ կտորներով: Կրեմը լցնել տորթի վրա և հավասարաչափ տարածել: Կրեմի վրա շարել ելակները 1 շերտով: Զարդարել ըստ ցանկության
Տարտը ելակով և եփովի կրեմով պատրաստ է: Նման պայծառ դեսերտը կզարդարի ցանկացած տոնական սեղան: Նույն սկզբունքն օգտագործելով՝ կարող եք պատրաստել ազնվամորու կարկանդակ, եթե դա ավելի շատ է դուր գալիս:
Բարի ախորժակ: