Տաք աղցան դդմիկով և հավով. Այն հյութալի է, հագեցնող և ախորժելի

Տաք աղցան ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տաք աղցան դդմիկով և հավով. այն ուղղակի  հիանալի է, քանի որ կարելի է պատրաստել տարվա ցանկացած եղանակի և ցանկացած առիթով։ Աղցանը թեթև է, բայց միևնույն ժամանակ բավականին հագեցնող։ Իսկ սոուսը, որի մեջ մարինացվում է հավը, հրաշքներ է գործում։

Անպայման փորձեք, բաղադրատոմսը շատ պարզ է:
Եթե ըստ ձեզ կրծքամիսը չոր է՝ կարող եք վերցնել հավի ազդրեր: Ինչ վերաբերում է բուլղարական պղպեղին, ապա այստեղ խնդիր չկա։ Այնուամենայնիվ, եթե հնարավոր է, վերցրեք կանաչի և կարմիրի կեսերը: Այսպիսով, աղցանի տեսքն ավելի գրավիչ կլինի։

Տաք աղցան
Տաք աղցան դդմիկով և հավով. Բաղադրիչներ

_Հավի կրծքամիս 150 գ

_Դդմիկ 1 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ

_Քնջութ 2 ճաշի գդալ

_Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ

_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ

_Ձիթապտղի յուղ 6 ճաշի գդալ

_Սոյայի սոուս 3 ճաշի գդալ

_Ռեհան՝ ըստ ճաշակի

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

Տաք աղցան

Տաք աղցան
Տաք աղցան դդմիկով և հավով. Պատրաստման եղանակը

_Նախ, սկսեք մարինադից:

_Լցնել սոյայի սոուսը հարմար ամանի մեջ, քամել կիտրոնի հյութը և ավելացնել 2 ճաշի գդալ բուսական յուղ, խառնել մինչև համասեռ լինի:

_Այնուհետև ավելացնել շաքարավազը, մանր կտրատած ռեհանը։ Ամեն ինչ հարել հարիչով կամ պատառաքաղով։

_Հավին ախորժելի գույն տալու համար մարինադի մեջ կարելի է լցնել 0,5 թեյի գդալ քրքում, իսկ կծու համի սիրահարները կարող են լցնել աղացած սև պղպեղ։

_Այժմ լվանալ և չորացնել հավի կրծքամիսը, կտրատել համաչափ միջին կտորներով։

_Աղալ չարժե, քանի որ այս կերպ միսը կարող է կորցնել իր փափկությունը տապակելիս։

_Լցնել հավի միսը չժանգոտվող պողպատից կամ էմալապատ տարայի մեջ, վրան լցնել մարինադը և թողնել 40 րոպե:

_Մինչ միսը մարինացվում է, անցեք դդմիկին։

_Կտրել 0,5 սմ հաստությամբ շերտեր և շատ տաք յուղի մեջ տապակել երկու կողմից։ Ուշադիր եղեք, որ չափազանց շատ չկարմրեն։

_Եփած բանջարեղենը տեղափոխեք թղթե սրբիչների վրա: Մի քանի րոպե հետո շրջեք մյուս կողմով՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար։

_Նույն թավայի մեջ տաքացնել ձեթը և տապակել մարինացված միսը մինչև ոսկե դարչնագույնը:

_Աղցանի ամանի մեջ լցնել հավի միսը, կտրատած պղպեղը և դդմիկը: Զգուշորեն խառնել և վրան քնջութի սերմեր ցանել։

Տաք աղցան

Թողեք կերակուրը մի քանի րոպե մնա և մատուցեք։ Տաք աղցանն այնքան ախորժելի է ստացվում, որ նույնիսկ սառչելիս չի կորցնում իր համը։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Դդմիկով կոտլետներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք