Տաք շոկոլադ. Ջերմացնող, հաճելի ըմպելիք ցուրտ երեկոյի համար

Տաք շոկոլադ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տաք շոկոլադ. Ջերմացնող, հաճելի ըմպելիք ցուրտ երեկոյի համար

Անուշաբույր տաք շոկոլադը թեյի, դարչինի և վանիլի թույլ համով, կատարյալ ըմպելիք է ցուրտ սեզոնի համար: Ի դեպ, դա ամբողջ աշխարհում մարդկանց սիրելի հաճույքներից մեկն է:

Իրականում այս բարկ ըմպելիքը հորինել են Հարավային Ամերիկայի հին ցեղերը: Բայց հարկ է նշել, որ այն ժամանակ  շոկոլադի համը զգալիորեն տարբերվում էր ժամանակակիցից: Հնդկացիների շրջանում ըմպելիքն առաջին հերթին ծիսական նշանակություն ուներ:

16-րդ դարում  շոկոլադը հայտնվեց Իսպանիայում և տարածվեց ամբողջ մայրցամաքում: Շատ չանցած, եվրոպացիները պարզեցին, որ շոկոլադե ըմպելիքը դրական ազդեցություն է ունենում առողջության վրա, և այն ավելի շատ սիրեցին:

Եկեք սովորենք, թե ինչպես պետք է պատրաստել այս հաճելի ըմպելիքը: Այն ի վիճակի է ջերմացնել ցուրտ եղանակին և ուրախացնել ձեզ:

Տաք շոկոլադՏաք շոկոլադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սև շոկոլադ 85 գ
  • Կակաոյի փոշի 2 ճաշի գդալ
  • Շաքար 2 ճաշի գդալ
  • Կաթ 420 մլ
  • Սերուցք 120 մլ
  • Դարչին 1 պտղունց
  • Վանիլի էքստրակտ 1 թեյի գդալ
  • Չիլի պղպեղ 1 պտղունց

Տաք շոկոլադ

 Տաք շոկոլադ. Պատրաստման եղանակը

  1. Միջին չափի կաթսայում խառնել մանրացված շոկոլադը, կակաոն, շաքարավազը և չիլին:
  2. Դնել այն միջին կրակի վրա և կաթսայի պարունակությունը խառնել, մինչև շոկոլադը սկսի հալվել: Կամաց-կամաց ավելացնել կաթը, այնուհետև յուղալի սերուցքը:
  3. Ավելացնել դարչինն ու խառնուրդը հասցնել եռման աստիճանի:
  4. Տապակը հեռացնել կրակից, ավելացնել վանիլի քաղվածքը: Կաթսան ամուր ծածկել և թող մնա մեկ ժամ:
  5. Նախքան մատուցելը տաքացնել ըմպելիքը մարմանդ կրակի վրա և զարդարել զեֆիրով կամ հարած սերուցքով:

Տաք շոկոլադ

Սա ամենատարածված խմիչքներից մեկն է, որը պատվիրվում է սրճարաններում և ռեստորաններում: Ուրեմն ինչու՞ չպատրաստել այն տանը ձեր սիրելիների համար և վերջում մի կաթիլ հոգի ավելացնել դրան:

Տաք շոկոլադը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տնական լիմոնադ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք