Տժվժիկ. Հայկական խոհանոցի համեղ, առողջ և հագեցնող ուտեստ

Տժվժիկ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տժվժիկ. Հայկական խոհանոցի համեղ, առողջ և հագեցնող ուտեստ: Այն պատրաստվում է շոգեխաշած ենթամթերքներով՝ լյարդ, սիրտ և փորոտիք: Այս բաղադրատոմսի առանձնահատկությունը այնպիսի համեմունքն է, ինչպիսին է կոճապղպեղը, այն կերակրատեսակին տալիս է նուրբ կծու համ:

Սովորաբար, տժվժիկը պատրաստվում է սալորաչրով, սնկով, կանաչիներով, բուլղարական պղպեղ և լոլիկ ավելացնելով: Այնուամենայնիվ, դասական բաղադրատոմսում օգտագործվում է միայն լոլիկ կամ տոմատի մածուկ:

Տժվժիկ

Տժվժիկ. Անհրաժեշտ բաղադիչներ 4 բաժնի համար

  • Հավի լյարդ 200 գր
  • Հավի սրտեր 200 գր
  • Հավի քարաճիկ 200 գր
  • Սոխ 1 հատ
  • Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
  • Սխտոր 2 պճեղ
  • Կոճապղպեղ 5 գր
  • Աղացած համեմի սերմ 1 գր
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
  • Կարագ 20 գր
  • Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
  • Ջուր 100 մլ

Տժվժիկ

Տժվժիկ. Պատրաստման եղանակը

  1. Սկզբում բաղադրիչները նախապատրաստենք: Բոլոր ենթամթերքները, եթե սառեցված են, հալեցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճանի և մանրակրկիտ լվանալ, կտրել ավելորդ ճարպը և թաղանթները:
  2. Հավի սրտերն ու քարաճիկները նախ պետք է եփվեն աղած ջրի մեջ, եփել 30 րոպե այն պահից, երբ ջուրը եռա՝ ցածր կրակի վրա:
  3. Ջուրը քամել, մթերքը լցնել քամոցի վրա, թող փոքր-ինչ սառչի և կտրատել դրանք փոքր կտորներով:
  4. Հավի լյարդը նախապես խաշելու կարիք չունի, այն եփելու համար ավելի քիչ ժամանակ է պահանջում: Պետք է միայն կտրել շերտերով կամ խորանարդներով, ինչպես ցանկանում եք:
  5. Կլպել սոխը և կտրել խորանարդներով:
  6. Հաստ հատակով տապակի մեջ լցնել բուսական յուղ, լավ տաքացնել: Սոխը լցնել, տապակել մինչև թափանցիկ դառնա, լցնել կտրատված լյարդը:
  7. Խառնել, տապակել միասին միջին կրակի վրա մոտ 2-3 րոպե, լյարդը պետք է մի փոքր սպիտակի:
  8. Տապակի մեջ ավելացնել խաշած սրտերն ու քարաճիկները, ավելացնել կարագի կտոր, տոմատի մածուկ, աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի, Ճզմած սխտոր, քերած կոճապղպեղ և համեմի սերմ: Խառնել, տապակել միջին կրակի վրա մոտ 5 րոպե՝ մերթընդմերթ խառնելով բահիկով:
  9. Դրանից հետո մի փոքր ջուր լցնել, խառնել, ծածկել տապակը կափարիչով և 15 րոպե մարմանդ կրակի վրա եփել, որպեսզի սոուսը մի փոքր թանձրանա:

Տժվժիկ

Կարելի է մատուցել որպես ինքնուրույն ուտեստ կամ կողմնակի ուտեստով՝ կարտոֆիլի պյուրե, բրինձ, հնդկաձավար: Սոուսը ցանկացած կողմնակի ուտեստը կդարձնի հյութեղ և համեղ:

Տժվժիկը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Հավի կրծքամսով տապակա

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք