Տնական գուլյաշ խոզի մսով. Կատարյալ կերակուր ամբողջ ընտանիքի համար
Ես սիրում եմ գուլաշը մսի և բանջարեղենի հրաշալի համադրության համար: Այս ուտեստի համար ես ունեմ հատուկ թավա՝ մեծ, հաստ հատակով և բարձր պատերով: Այն ավելի հարմար է, քան սովորական կաթսան:
Ես երկար ժամանակ փորձեր եմ կատարել` գտնելու գուլյաշի կատարյալ բաղադրատոմսը, այնպես որ, այժմ կպատմեմ, թե ինչպես պատրաստել կատարյալ ուտեստը:
Ես խոզի միս եմ օգտագործել, բայց դուք կարող եք եփել տավարի կամ նույնիսկ հավի մսով: Ամեն ինչ կախված է ձեր նախասիրությունից: Ես նաև կարտոֆիլ եմ ավելացնում ամեն անգամ: Այս բանջարեղենը ավելի հագեցնող է դարձնում ուտեստը:
Դե իսկ սոուսը պարզապես հեքիաթ է: Այն հիանալիորեն ընդգծում է բաղադրիչների համը և կերակրատեսակին տալիս է աներևակայելի բույր:
Տնական գուլյաշ խոզի մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խոզի միս 800 գ
- Սոխ 1 հատ
- Գազար 2 հատ
- Շամպինիոն 700 գ
- Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
- Անանասի պահածո 400 գ
- Սոյայի սոուս 3 ճաշի գդալ
- Խնձորի քացախ 1 ճաշի գդալ
- Կետչուպ 3 ճաշի գդալ
- Մեղր 1 ճաշի գդալ
- Եգիպտացորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ
- Աղ` ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
- Արևածաղկի յուղ` ըստ ճաշակի
Տնական գուլյաշ խոզի մսով. Պատրաստման եղանակը
- Խոզի միսը կտրատեք շերտերով, աղ անել և տապակել յուղի մեջ:
- Կտրեք սոխը խորանարդիկներով, իսկ գազարը՝ շերտերով: Տապակել բանջարեղենը թավայի մեջ:
- Սունկը խոշոր կտրատել և լցնել սոխով և գազարով թավայի մեջ: Համեմել աղով և պղպեղով, խառնել: Դրանից հետո ավելացնել հյութեղ պղպեղը:
- Սոուս պատրաստելու համար խառնել անանասի հյութը, սոյայի սոուսը, քացախը, մեղրը և կետչուպը: Լցնել բանջարեղենի վրա այս սոուսը:
- Անանասը կտրել խորանարդներով և ավելացնել թավայի մեջ: Դրանից հետո ալյուրը մի փոքր ջրի հետ խառնել, ավելացնել մնացած բաղադրիչներին և եփել 10 րոպե:
- Այժմ ավելացնել տապակած մսի կտորները, խառնել և մատուցել:
Տնական գուլյաշը խոզի մսով պատրաստ է: Այն կատարյալ է տոնական սեղանի համար: Այս անսովոր ուտեստը դուր կգա բոլոր հյուրերին:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Տավարի մսով համեղ ուտեստ