Այնուամենայնիվ, խորհուրդ ենք տալիս պատրաստել Տնական երշիկ ջեռոցում:
Այժմ դժվար է պատկերացնել խանութների դարակները առանց այս մսամթերքի։
Զարմանալի կարող է թվալ, բայց երշիկը եղել է մարդկանց սեղաններին հնագույն ժամանակներից։ Կենդանական ծագման սնունդը, այդ թվում՝ միսը, աներևակայելի կարևոր էր մարդու սննդակարգում։ Հետևաբար, մսային ուտեստներն ավելի վաղ են ստեղծվել, քան բույսերից, բանջարեղենից և մրգերից պատրաստված ուտեստները:
Տնական երշիկ. Բաղադրությունը
_խոզի միս — 1 կգ
_աղացած համեմ — 1 թեյի գդալ
_նիտրիտով ամրացնող խառնուրդ 0.6% — 17 գ
_պղպեղի խառնուրդ — 2 թեյի գդալ
_չորացրած սխտոր — 3 թեյի գդալ
Տնական երշիկ. Պատրաստման եղանակը
_Խոհարարության համար խորհուրդ է տրվում խառնել 1:1 խոզի ուսի միսը և յուղոտ կրծքամիսը։ 500 գրամ միսը մանր կտրատել, 500 գրամը մանրացնել մսաղացի օգնությամբ։
_Մսային զանգվածին ավելացնել աղացած համեմը, նիտրիտով ամրացնող խառնուրդը, պղպեղի և չորացրած սխտորի խառնուրդը։ Խառնել բոլոր բաղադրիչները մոտ 4 րոպե։
_Մսային խառնուրդը 36-48 ժամով ուղարկում ենք սառնարան։ Այս զանգվածին կարելի է նաև աղ ավելացնել՝ ըստ ճաշակի։
_Սառչելու ընթացքում մսի խառնուրդը պետք է պարբերաբար խառնել։ Այնուհետև սիլիկոնե յուղաթղթի վրա ձևավորել 22 սմ երկարությամբ 4 երշիկ։
_Յուրաքանչյուր երշիկը փաթաթել յուղաթղթով, կապել թելերով։
_Երշիկը տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ և թխել 85 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 1,5 ժամ։
_Երշիկի ջերմաստիճանը պետք է լինի 71 աստիճանից ավելի։
Ուտեստների ջերմաստիճանը չափելու ջերմաչափի բացակայության դեպքում խորհուրդ է տրվում թխելու ժամանակը ավելացնել 20 րոպեով։
Եփելուց հետո երշիկները սառչեցնել և փաթաթել սննդային թաղանթով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Իշլի քուֆթա