Տնական երշիկ. Բնական մթերքներով և առանց հատուկ պատյանների պատրաստվող երշիկի պարզ բաղադրատոմս

Տնական երշիկ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այնուամենայնիվ, խորհուրդ ենք տալիս պատրաստել Տնական երշիկ ջեռոցում:

Այժմ դժվար է պատկերացնել խանութների դարակները առանց այս մսամթերքի։

Զարմանալի կարող է թվալ, բայց երշիկը եղել է մարդկանց սեղաններին հնագույն ժամանակներից։ Կենդանական ծագման սնունդը, այդ թվում՝ միսը, աներևակայելի կարևոր էր մարդու սննդակարգում։ Հետևաբար, մսային ուտեստներն ավելի վաղ են ստեղծվել, քան բույսերից, բանջարեղենից և մրգերից պատրաստված ուտեստները:

Տնական երշիկ

Տնական երշիկ. Բաղադրությունը

_խոզի միս — 1 կգ

_աղացած համեմ — 1 թեյի գդալ

_նիտրիտով ամրացնող խառնուրդ 0.6% — 17 գ

_պղպեղի խառնուրդ — 2 թեյի գդալ

_չորացրած սխտոր — 3 թեյի գդալ

Տնական երշիկ

Տնական երշիկ. Պատրաստման եղանակը

_Խոհարարության համար խորհուրդ է տրվում խառնել 1:1 խոզի ուսի միսը և յուղոտ կրծքամիսը։ 500 գրամ միսը մանր կտրատել, 500 գրամը մանրացնել մսաղացի օգնությամբ։

_Մսային զանգվածին ավելացնել աղացած համեմը, նիտրիտով ամրացնող խառնուրդը, պղպեղի և չորացրած սխտորի խառնուրդը։ Խառնել բոլոր բաղադրիչները մոտ 4 րոպե։

_Մսային խառնուրդը 36-48 ժամով ուղարկում ենք սառնարան։ Այս զանգվածին կարելի է նաև աղ ավելացնել՝ ըստ ճաշակի։

_Սառչելու ընթացքում մսի խառնուրդը պետք է պարբերաբար խառնել։ Այնուհետև սիլիկոնե յուղաթղթի վրա ձևավորել 22 սմ երկարությամբ 4 երշիկ։

_Յուրաքանչյուր երշիկը փաթաթել յուղաթղթով, կապել թելերով։

_Երշիկը տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ և թխել 85 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 1,5 ժամ։

_Երշիկի ջերմաստիճանը պետք է լինի 71 աստիճանից ավելի։

Տնական երշիկ

Ուտեստների ջերմաստիճանը չափելու ջերմաչափի բացակայության դեպքում խորհուրդ է տրվում թխելու ժամանակը ավելացնել 20 րոպեով։

Եփելուց հետո երշիկները սառչեցնել և փաթաթել սննդային թաղանթով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Իշլի քուֆթա

Խնդրում ենք Գնահատեք