Կարող եք Տնական խոզապուխտ պատրաստել ինքներդ, եթե հետևեք մեր բաղադրատոմսի քայլերին: Այսպիսով, մի երկու շաբաթ անց կարող եք վայելել տնական մատչելի խոզապուխտ։
Խանութներում համեղ խոզապուխտը բավական թանկ արժե։ 10 բարակ շերտի համար երբեմն պետք է վճարել այնքան, որքան կարող ես ծախսել ամբողջ բաժին երշիկի համար։
Մասնավորապես, խոզապուխտը հիանալի համադրվում է կարբոնարա մակարոնեղենի և ձվածեղի հետ։ Ճարպային շերտով մսի խրթխրթան կտորները ափսեի վրա շատ ախորժելի տեսք ունեն։
Տնական խոզապուխտ. Բաղադրությունը
_կրծքի միս — 1 կգ
_ուրց — 1 թեյի գդալ
_քարաղ — 10 գ
_մշկընկույզ — 1 թեյի գդալ
_նիտրիտային աղ — 10 գ
_աղացած սև պղպեղ — 1 թեյի գդալ
_շաքարավազ — 10 գ
_չոր սխտոր — 2 թեյի գդալ
Տնական խոզապուխտ. Պատրաստման եղանակը
_Կրծքի միսը պետք է լավ ողողել, հեռացնել երակները և կողոսկրերը և չորացնել։
_Առանձին ամանի մեջ խառնել ուրցը մշկընկույզով, դասական և նիտրիտային աղով, շաքարով և սև պղպեղով։
_Համեմունքների խառնուրդին ավելացնել չոր սխտոր։ Զգուշորեն տրորել համեմունքները մսին, մաշկին և ճարպին բոլոր կողմերից:
_Միսը փաթաթել տոպրակի մեջ՝ ներսում թողնելով նվազագույն քանակությամբ օդ։ Տոպրակով միսը դնել մեկ այլ տոպրակի մեջ և կաշին ներքև՝ դնել սառնարանում։
_Միսը 3 օր թողնել սառնարանում, որից հետո շրջել, և թողնել այս դիրքում ևս 3 օր։
_Այնուհետև միսը հանել տոպրակներից և լավ լվանալ։
_Ջեռոցը տաքացնել 85 աստիճանով, միսը չորացնել սրբիչով։
_Դնել թխվելու ջեռոցում 3 ժամ, բայց մսի ջերմաստիճանը չպետք է լինի 70 աստիճանից ավելի։
_Թխած խոզապուխտը հովացնել, այնուհետև նորից փաթեթավորել տոպրակի մեջ։ Այսպես մեկ շաբաթ թողնել սառնարանում։
Ստացվում է անուշաբույր և ախորժելի տնական խոզապուխտ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում