Տնական խոզապուխտ. Լավ կլինի միանգամից կրկնակի բաժին պատրաստել քանի որ աննկարագրելի համեղ է բայց ժամանակատար

Տնական խոզապուխտ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարող եք Տնական խոզապուխտ պատրաստել ինքներդ, եթե հետևեք մեր բաղադրատոմսի քայլերին: Այսպիսով, մի երկու շաբաթ անց կարող եք վայելել տնական մատչելի խոզապուխտ։

Խանութներում համեղ խոզապուխտը բավական թանկ արժե։ 10 բարակ շերտի համար երբեմն պետք է վճարել այնքան, որքան կարող ես ծախսել ամբողջ բաժին երշիկի համար։

Մասնավորապես, խոզապուխտը հիանալի համադրվում է կարբոնարա մակարոնեղենի և ձվածեղի հետ։ Ճարպային շերտով մսի խրթխրթան կտորները ափսեի վրա շատ ախորժելի տեսք ունեն։

Տնական խոզապուխտ

Տնական խոզապուխտ. Բաղադրությունը

_կրծքի միս — 1 կգ

_ուրց — 1 թեյի գդալ

_քարաղ — 10 գ

_մշկընկույզ — 1 թեյի գդալ

_նիտրիտային աղ — 10 գ

_աղացած սև պղպեղ — 1 թեյի գդալ

_շաքարավազ — 10 գ

_չոր սխտոր — 2 թեյի գդալ

Տնական խոզապուխտ Տնական խոզապուխտ

 

Տնական խոզապուխտ. Պատրաստման եղանակը

_Կրծքի միսը պետք է լավ ողողել, հեռացնել երակները և կողոսկրերը և չորացնել։

_Առանձին ամանի մեջ խառնել ուրցը մշկընկույզով, դասական և նիտրիտային աղով, շաքարով և սև պղպեղով։

_Համեմունքների խառնուրդին ավելացնել չոր սխտոր։ Զգուշորեն տրորել համեմունքները մսին, մաշկին և ճարպին բոլոր կողմերից:

_Միսը փաթաթել տոպրակի մեջ՝ ներսում թողնելով նվազագույն քանակությամբ օդ։ Տոպրակով միսը դնել մեկ այլ տոպրակի մեջ և կաշին ներքև՝ դնել սառնարանում։

_Միսը 3 օր թողնել սառնարանում, որից հետո շրջել, և թողնել այս դիրքում ևս 3 օր։

_Այնուհետև միսը հանել տոպրակներից և լավ լվանալ։

_Ջեռոցը տաքացնել 85 աստիճանով, միսը չորացնել սրբիչով։

_Դնել թխվելու ջեռոցում 3 ժամ, բայց մսի ջերմաստիճանը չպետք է լինի 70 աստիճանից ավելի։

_Թխած խոզապուխտը հովացնել, այնուհետև նորից փաթեթավորել տոպրակի մեջ։ Այսպես մեկ շաբաթ թողնել սառնարանում։

Տնական խոզապուխտ
Ստացվում է անուշաբույր և ախորժելի տնական խոզապուխտ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խոզի միսը ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք