Տնական կետչուպ խնձորով. Խնձորով թանձր ու բուրավետ կետչուպը ձեզ շատ դուր կգա: Ես չեմ դադարում փորձարկել տարբեր բաղադրատոմսեր, բայց այս մեկը մի քանի տարի անընդմեջ օգտագործվում է ամեն աշուն: Այլ կերպ չէր լինի, որովհետև սոուսն անթերի համ ունի:
Կետչուպի համար պետք է ընտրել հասած ու մսոտ լոլիկը, որ քաղցր է: Խնձորները կարելի է վերցնել Անտոնովկա, դրանք լավն են իրենց քաղցրության և թթվայնության համադրությամբ:
Պետք չէ ափսոսել կետչուպի համար նախատեսված համեմունքները, դրանք ունեն մի կարևոր խնդիր ՝ համը հավասարակշռել, ավելացնել թանձրություն:
Նշում. Բաղադրության մեջ բացարձակապես չկա օսլա և նվազագույն շաքար, մինչդեռ խանութի կետչուպում այս բաղադրիչը լոլիկից հետո երկրորդ տեղում է:
Տնական կետչուպ խնձորով. Անհրաժեշտ բաղադրությունը
_ Լոլիկ 4 կգ
_ Խնձոր 500 գ
_ Աղ 50 գ
_ Շաքար 100 գ
_ Քացախի էսենցիա 1 ճաշի գդալ
_ Սև պղպեղ 8 հատ
_ Մեխակ 2 հատ
_ Մաղադանոս 1 փունջ,
_ Ռեհան ըստ համտեսի
_ Սխտոր 4-5 պճեղ
Տնական կետչուպ խնձորով. Պատրաստման եղանակը
_ Խնձորները մաքրեք կեղևից և անցկացնել մսաղացով: Հաջորդ քայլով լոլիկն աղալ մսաղացի մեջ: Ստացված խյուսը լցնել կաթսայի մեջ, եռացնել և եփել ցածր ջերմության վրա մեկ ժամ: Կափարիչ մի դրեք կաթսայի վրա:
_ Լոլիկի եռացրած զանգվածը քամել մաղով: Մնացած թանձր զագվածը տրորել փայտե բահիկով: Խառնուրդը վերադարձնել կրակին, կրկին եռացնել: Ավելացնել աղ, շաքար, պղպեղի հատիկներ և մեխակ:
_ Մանրացնել սխտորը և կանաչաիները: Բաղադրիչները լցնել կաթսայի մեջ և եփել 4-5 րոպե:
_ Հեռացնել կաթսան կրակից, լցնել քացախի էսենցիան, խառնել:
_ Կետչուպը լցնել ստերիլացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով, շրջել գլխիվայր, փաթաթել, թողնել սառչի:
Սեզոնի ընթացքում ես փորձում եմ ավելի շատ տնական կետչուպ պատրաստել: Սոուսը հիանալի է մակարոնեղենի, կարտոֆիլի, շիլայի և սոուսի և ապուրի համար: Հուսով եմ ՝ ձեզ դուր կգա բաղադրատոմսը:
Տնական կետչուպը խնձորով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: