Տնական մեղրաբլիթներ կեֆիրով. Մեր մանկության սիրելի թխվածքաբլիթները

Տնական մեղրաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տնական մեղրաբլիթներ կեֆիրով. Մեր մանկության սիրելի թխվածքաբլիթները
Կեֆիրով այս տնական բլիթները պատրաստում էր տատս: Բաղադրատոմսը այնքան հին է: որ ես անկեղծորեն չեմ հիշում, թե որտեղից է այն հայտնվել մեր ընտանիքում:

Մեղրաբլիթի համը զգալիորեն տարբերվում է խանութից գնվածից, սա լավն է, բոլորովին այլ համ: Բայց նման տնական քաղցրավենիքի հետ ոչինչ չի համեմատվի:

Տնական մեղրաբլիթներ

Տնական մեղրաբլիթներ կեֆիրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • ալյուր — 4-5 բաժակ
  • 2 ձու
  • կեֆիր — 200 մլ
  • կարագ կամ մարգարին — 100 գրամ
  • շաքար — 1 բաժակ
  • աղ — պտղունց
  • սոդա — 1 թեյի գդալ

Գլազուրի համար

  • 1 ձվի սպիտակուց
  • 1,5-2 ճաշի գդալ շաքարի փոշի:

Տնական մեղրաբլիթներ

Տնական մեղրաբլիթներ կեֆիրով. Պատրաստման եղանակը

  1. Շաքարավազը խառնել կեֆիրի հետ, ավելացնել ձու, կարագ, աղ և սոդա:
    Աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը՝ խմորը հունցել:
  2. Խմորը ալյուրով ցանած սեղանի վրա շերտով բացել: Գրտնակած խմորը պետք է լինի մոտավորապես 1 սմ հաստությամբ:
  3. Բաժակի կամ թխվածքաբլիթի կտրելու հարմարանքի օգնությամբ կտրել խմորի շրջանակները և դնել դրանք յուղած ջեռոցի տապակի վրա:
  4. Մեղրային թխվածքաբլիթները թխել ջեռոցում 15 րոպե 200 °C ջերմաստիճանում: 15 րոպե հետո թխվածքաբլիթների վրա քսել գլազուր և դնել ջեռոցը մի քանի րոպեով:
  5. Գլազուրի համար սպիտակուցը հարել շաքարի փոշով, ոչ թե մինչև ամուր գագաթներ լինեն, այլ մինչև փոշին ամբողջությամբ լուծվի, դա բավարար կլինի:

Տնական մեղրաբլիթներ

Համեղ տնական մեղրաբլիթները պատրաստ են, դրանք կուրախացնեն և կզարմացնեն ձեզ իրենց համով: Պարզ ու մատչելի:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Մեղրով թխվածքաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք