Քանի անգամ ենք գնել պապրիկա և պարբերաբար հիասթափվել: Այն, ինչ կա խանութում, նույնիսկ համեմունքների մասնագիտացված խանութում`անդուր կարմիր-շագանակագույն փոշի է:
Եվ վերջապես, իմ որոնումները հաջողությամբ պսակվեցին: Վրաստանում ճամփորդելիս ես գնեցի իսկական բուրավետ համեմունք: Ինձ բացատրեցին, թե ինչպես է դա պատրաստվում և այժմ այս համեմունքը միշտ պահվում է դարակում:
Տնական պապրիկա. Անհրաժեշտ բաղադրիչ
_Բուլղարական պղպեղ 2 կգ
Տնական պապրիկա. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ պղպեղը, կտրել այն մեջտեղից և հեռացնել սերմերն ու ցողունները: Կտրել երկար բարակ կտորներով կամ քերիչով անցկացնել լավ մանրացնելու համար:
_Ջեռոցի տապակի վրա փռել յուղաթուղթ և վրան բարակ շերտով տարածել պղպեղը: Այս քանակի պղպեղի համար ձեզ հարկավոր է մոտ 3 սկուտեղ չորացնել ջեռոցում 80 աստիճանի տակ: Տապակները դնել դրա մեջ 4 ժամ՝ դուռը կիսաբաց թողնելով:
_Չոր պղպեղը տեղափոխել բլենդերի ամանի մեջ և մանրացնել փոշու աստիճան: Պատրաստված պապրիկան լցնել տարայի մեջ և ամուր փակել կափարիչով:
Համեմունք պատրաստելը պարզվեց, որ հեշտ է, բացի այդ, այն պահվում է շատ երկար ժամանակ: Կարևոր է, որ պահման տեղը խոնավ չլինի: Ամուր փակված բանկայի մեջ համեմունքը կմնա նույնքան բուրավետ և համեղ:
Տնական պապրիկան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական Մայոնեզ Աղցանների Համար․ Պարզ և Արագ