Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով. Համեղ ու հանրահայտ ուտեստ, առավել համեղ տարբերակով

Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով. Համեղ ու հանրահայտ ուտեստ, առավել համեղ տարբերակով

Բնօրինակ բաղադրատոմսում խաղողի տերևները լցնում են աղացած մսով, ապա եփում են նույն կերպ, ինչպես կաղամբով տարբերակի դեպքում:  Այսօր կներկայացնենք, թե ինչպես պատրաստել տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով:

Այժմ հիանալի ժամանակ է վառ սեզոնային ուտեստների համար: Ամենուր հասանելի են երիտասարդ կարտոֆիլը, դդմիկը և ճակնդեղը: Կարելի է սկզբում ճակնդեղի արմատամերձ մասերը թթու դնել, իսկ տերևներով համեղ տոլմա պատրաստել: Մենք առաջարկում են խոզի մսով տոլմա պատրաստել, երաշխավորում ենք, որ շատ համեղ կստացվի:

Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով

Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով. Բաղադրությունը

  • Աղացած խոզի միս 300 գ
  • Սոխ 3 հատ
  • Բրինձ 4–5 ճաշի գդալ
  • Օղի 50 մլ
  • Ճակնդեղի տերևներ 500 գ
  • Համեմ ըստ ճաշակի
  • Աղը ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղը ըստ ճաշակի
  • չորացրած ռեհանը ըստ ճաշակի
  • չորացրած անանուխը ըստ ճաշակի

Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով

Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրատել սոխը և համեմը: Խառնել աղացած միսը սոխով, կանաչիով և բրնձով: Ավելացնել աղ, պղպեղ, ռեհան և անանուխ ըստ ճաշակի:
  2. Լցնել օղին մսի մեջ: Խառնել աղացած միսը մանրակրկիտորեն և թողնել այն մի որոշ ժամանակ մնա:
  3. Անհրաժեշտության դեպքում կտրեք տերևների հաստ մասերը, ինչպես կաղամբի տերևների դեպքում: Լավ լվացեք տերևները և թողեք ջրի մեջ: Եթե ​​ունեք երիտասարդ տերևներ, ապա հարկավոր չէ այն եռման ջրի մեջ դնել, դա վերաբերում է միայն գերհասած տերևներին:
  4. Կաթսայի ներքևի մասը ծածկել ամենափոքր տերևներով, դրանք տոլմայի համար հարմար չեն:
  5. Յուրաքանչյուր տերևի թարս կողմում մի քիչ աղացած միս դնել հիմքի մոտ: Փաթաթել տոլման սովորական եղանակով, կողքերից տերևը ներս ծալելով ու ոլորելով: Պատրաստի տոլման դնել կաթսայի հատակին փռված տերևների մասին: Այս գործողությունն անել մինչև տերևներն ու միսը վերջանան:
  6. Տոլմաների վրա շրջել ափսե, վրան ծանրոց դնել և լցնել եռացրած ջուր, որպեսզի ամբողջովին ծածկվեն: Ուժեղ կրակի վրա հասցնել եռման: Այնուհետև իջեցնել կրակը և շոգեխաշել ևս 20 րոպե: Նշված ժամանակից հետո թող ուտեստը եփվի ևս կես ժամ:

Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով

Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով տոլման պատրաստ է: Ճաշատեսակը մատուցեք թթվասերով կամ ձեր նախընտրած սոուսով:

Բարի ախորժակ:

Ճակնդեղի տերևներով տոլմայի պատրաստման առավել մանրամասների հետ ծանոթացեք տեսանյութում.

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք