Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով. Համեղ ու հանրահայտ ուտեստ, առավել համեղ տարբերակով
Բնօրինակ բաղադրատոմսում խաղողի տերևները լցնում են աղացած մսով, ապա եփում են նույն կերպ, ինչպես կաղամբով տարբերակի դեպքում: Այսօր կներկայացնենք, թե ինչպես պատրաստել տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով:
Այժմ հիանալի ժամանակ է վառ սեզոնային ուտեստների համար: Ամենուր հասանելի են երիտասարդ կարտոֆիլը, դդմիկը և ճակնդեղը: Կարելի է սկզբում ճակնդեղի արմատամերձ մասերը թթու դնել, իսկ տերևներով համեղ տոլմա պատրաստել: Մենք առաջարկում են խոզի մսով տոլմա պատրաստել, երաշխավորում ենք, որ շատ համեղ կստացվի:
Содержание
Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով. Բաղադրությունը
- Աղացած խոզի միս 300 գ
- Սոխ 3 հատ
- Բրինձ 4–5 ճաշի գդալ
- Օղի 50 մլ
- Ճակնդեղի տերևներ 500 գ
- Համեմ ըստ ճաշակի
- Աղը ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղը ըստ ճաշակի
- չորացրած ռեհանը ըստ ճաշակի
- չորացրած անանուխը ըստ ճաշակի
Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով. Պատրաստման եղանակը
- Կտրատել սոխը և համեմը: Խառնել աղացած միսը սոխով, կանաչիով և բրնձով: Ավելացնել աղ, պղպեղ, ռեհան և անանուխ ըստ ճաշակի:
- Լցնել օղին մսի մեջ: Խառնել աղացած միսը մանրակրկիտորեն և թողնել այն մի որոշ ժամանակ մնա:
- Անհրաժեշտության դեպքում կտրեք տերևների հաստ մասերը, ինչպես կաղամբի տերևների դեպքում: Լավ լվացեք տերևները և թողեք ջրի մեջ: Եթե ունեք երիտասարդ տերևներ, ապա հարկավոր չէ այն եռման ջրի մեջ դնել, դա վերաբերում է միայն գերհասած տերևներին:
- Կաթսայի ներքևի մասը ծածկել ամենափոքր տերևներով, դրանք տոլմայի համար հարմար չեն:
- Յուրաքանչյուր տերևի թարս կողմում մի քիչ աղացած միս դնել հիմքի մոտ: Փաթաթել տոլման սովորական եղանակով, կողքերից տերևը ներս ծալելով ու ոլորելով: Պատրաստի տոլման դնել կաթսայի հատակին փռված տերևների մասին: Այս գործողությունն անել մինչև տերևներն ու միսը վերջանան:
- Տոլմաների վրա շրջել ափսե, վրան ծանրոց դնել և լցնել եռացրած ջուր, որպեսզի ամբողջովին ծածկվեն: Ուժեղ կրակի վրա հասցնել եռման: Այնուհետև իջեցնել կրակը և շոգեխաշել ևս 20 րոպե: Նշված ժամանակից հետո թող ուտեստը եփվի ևս կես ժամ:
Տոլմա խոզի մսով և ճակնդեղի տերևներով տոլման պատրաստ է: Ճաշատեսակը մատուցեք թթվասերով կամ ձեր նախընտրած սոուսով:
Բարի ախորժակ: