Առաջարկում ենք պատրաստել Տորթի կրեմ թթվասերով: Սովորաբար կրեմ պատրաստելը բարդ գործ է, բայց եթե հետևեք մեր առաջարկած քայլերին դա ձեզ կհաջողվի:
Հայտնի է, որ սկզբնական շրջանում տորթերը պատրաստվում էին առանց հատուկ հրուշակեղենիային կրեմի ավելացման։ Թխվածքաբլիթները պարզապես թրջում էին մեղրի, մրգային հյութի կամ կաթի մեջ։
Ենթադրվում է, որ կրեմով տորթերը սկսել են թխել փարավոնների դարաշրջանում: Եգիպտացիները Պեպիոնխի դամբարանում դրել են վերևի մասը զարդարված տորթ։ Եգիպտացի հրուշակագործներն ըստ երևույթին այսպես են պատրաստել տորթերը։
Այժմ դժվար է պատկերացնել տորթերն առանց հրուշակեղենի կրեմի։ Հետևաբար, եկեք պատրաստենք թանձր թթվասերով կրեմ տորթերի համար:
Տորթի կրեմ թթվասերով. Բաղադրությունը
_ թթվասեր 15-20% — 500 գ
_ շաքարի փոշի — 100 գ
Տորթի կրեմ թթվասերով. Պատրաստման եղանակ
_Կրեմ պատրաստելու համար արժե ընտրել թթվասեր, այլ ոչ թե թթվասերային մթերք:
_Պետք է կրեմ պատրաստել յուղալի կաթնամթերքից, գերադասելի է՝ տնական:
_Կարիք չկա շաքարի փոշին փոխարինել սովորական շաքարավազով։ Բանն այն է, որ շաքարավազը ջրիկացնում է թթվասերը, ինչը վատ է անդրադառնում կրեմի խտության վրա։
_Թթվասերի հետ աշխատելուց առաջ այն պետք է 4-5 ժամ թողնել սառնարանում, որպեսզի սառչի։ Հակառակ դեպքում թանձր կրեմ չի ստացվի։
_Քամոցի կամ մաղի մեջ թանզիֆը ծալել 4 շերտով։ Այս կտորի վրա լցնել թթվասերը ու հանգույցով կապել։
_ Փաթեթի մեջ ինչ-որ ձող դնել՝ թթվասերը շղարշով կախել կաթսայի կամ այլ խորը տարայի վրա։
_Թթվասերն այս դիրքում թողնել սառնարանում 6 ժամ։ Այս ընթացքում ամբողջ շիճուկը և ավելորդ հեղուկը քամվել է, թթվասերը դառնում է ավելի քիչ խոնավ:
_Յուրաքանչյուր երկու ժամը մեկ խորհուրդ է տրվում թափել կաթսայի մեջ կուտակված շիճուկը։ Թույլ մի տվեք, որ հեղուկը շփվի թթվասերի հետ:
_Այնուհետև հարիչով հարել թթվասերը մինչև թանձր կրեմի վիճակ: Շաքարի փոշին աստիճանաբար մաղել թթվասերի մեջ։
Մեկ կիլոգրամ թթվասերի համար սովորաբար վերցնում են 500 գրամ շաքարի փոշի։ Այնուամենայնիվ, արժե ուղղորդվել սեփական ճաշակով:
Տեսանյութ
Եփովի կրեմ առանց ձվի