Տորթ առանց ալյուրի. Եթերային, նրբահամ քաղցրավենիք

Տորթ առանց ալյուրի ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տորթ առանց ալյուրի. Եթերային, նրբահամ քաղցրավենիք

Փարթամ ամպերին նայելիս հաճախ գայթակղություն է առաջանում դիպչել դրանց: Թվում է, որ դրանք կփարվեն իրենց փափկությամբ: Մանկության տարիներին ես նույնիսկ երազում էի այն մասին, թե ինչպես եմ ցատկում երկնային առաձգական քուլաների վրա, ինչպես բատուտի վրա:

«Թթվասերի ամպ» աղանդերի բաղադրատոմսը պատահաբար գտա: Նա համեստորեն թաքնված էր այլ, ավելի հավակնոտ քաղցրավենիքների մեջ: Ինչո՞ւ ես ուշադրություն դարձրի դրան: Ինձ գրավեց այն փաստը, որ դրա բաղադրության մեջ ալյուր չկա: Ուստի գայթակղվեցի:

Դուստրս վստահ է, որ տնական թթվասերով տորթը դրախտի կտոր է: Բայց սա չէ պատճառը, որ նա շատ է սիրում այս աղանդերը, այլ նրա քնքշության և զարմանալի ճաշակի համար: Հիմա անընդհատ պատրաստում եմ:

Տորթ առանց ալյուրի

Տորթ առանց ալյուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ձու 4 հատ
  • Եգիպտացորենի օսլա 3 ճաշի գդալ
  • Փխրեցուցիչ 2 թեյի գդալ
  • Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
  • Թթվասեր 300 գր
  • Շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ

Տորթ առանց ալյուրի

Տորթ առանց ալյուրի

Տորթ առանց ալյուրի. Պատրաստման եղանակը

  1. Դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից: Հետևեք, որ սպիտակուցները առանց դեղնուցի լինեն, այլապես դրանք լավ չեն հարվի:
  2. Դեղնուցները հարել փխրեցուցիչի, օսլայի, շաքարի և թթվասերի հետ: Պետք է ստացվի միատարր զանգված:
  3. Սպիտակուցներին աղ ավելացնել և հարիչով հարել, մինչև կայուն գագաթներ ստացվեն:
  4. Լցնել դրանք դեղնուցների վրա և զգուշորեն խառնել:
  5. 16 սմ տրամագծով բարձրահասակ ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, այն յուղել յուղով:
  6. Լցնել խմորը և թխել 30-35 րոպե 170 աստիճան ջերմաստիճանում:
  7. Հեռացնել թուղթը, տորթը տեղափոխել ափսեի մեջ:
  8. Շաղ տալ շաքարի փոշի մաղի միջոցով և թող ամբողջովին սառչի:

Տորթ առանց ալյուրի

Տորթ առանց ալյուրի

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Արագ բիսկվիթ թթվասերով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք