Տորթ Էկլեր. Եփովի խմորով և նուրբ կրեմով քաղցրավենիք

Տորթ Էկլեր ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Եփովի խմորով տորթ էկլեր կրեմով՝ ծածկված նուշի քերուկով:

Կրեմը կարելի է պատրաստել ըստ ճաշակի և օգտագործել ցանկացած ընկույզ։

Տորթ Էկլեր

Տորթ Էկլեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձու 2 հատ

_Շաքարավազ 150 գր

_Վանիլին ըստ ճաշակի

_Մի պտղունց աղ

_Եգիպտացորենի օսլա 70 գր

_Կաթ 500 մլ

_Ջուր 100 մլ

_Կարագ 80 գր

_Ալյուր 120 գր

_Ձու 4 հատ

_Կարագ 160 գր

_Նուշ կամ այլ ընկույզ

Տորթ Էկլեր

Տորթ Էկլեր

Տորթ Էկլեր. Պատրաստման եղանակը

_Ձուն հարել շաքարավազի, վանիլինի և օսլայի հետ (եթե եգիպտացորենի չկա, վերցրեք կարտոֆիլի օսլա)։

_Լցնել կաթը և խառնել մինչև հարթվի: Կրեմը եփել մարմանդ կրակի վրա՝ հարելով մինչև թանձրանա։ Թողնել սառչի՝ խոհանոցային թաղանթով ծածկված:

_Ջրի մեջ լցնել մի պտղունց աղ, շաքարավազը և 80 գր կարագի հետ, տաքացնել կրակի վրա, մինչև կարագն ամբողջությամբ հալվի։

_Խառնել մաղած ալյուրը։ 2 րոպե եփել կրակի վրա, հանել վառարանից և մի փոքր սառեցնել։

_Ձուն հարիչով հարել և չափաբաժիններով ավելացնել խմորի մեջ՝ լավ հունցելով։

_Խմորը պետք է լինի շատ թանձր ու պինդ։

_Ձևամանը դնել յուղաթղթի վրա, գծել շրջան։

_Խմորը լցնել տոպրակի մեջ և տարածել շրջանի եզրագծով։ Այսպիսով, ստացվում են կոկիկ և սահուն օղակներ:

_Խմորի մնացորդը կարող եք առանձին փոքրիկ էկլերների նման ճզմել տապակի վրա։

Տորթ Էկլեր

_Խմորի մեծ շրջանակի վրա ցանել նուշի թերթիկներ կամ կտրատած ընկույզ։

_Թխել 30-35 րոպե 180 աստիճան ջերմաստիճանում։

_Հանել և կտրել երկու շերտի։

_Փափկած կարագը հարել մինչև փարթամանա և մաս-մաս ավելացնել կրեմը, հարել մինչև հարթվի։

_Կրեմը քսել տակի շերտի վրա, ծածկել՝ երկրորդով։

_Կարելի է սրա վրա նույնպես կրեմ քսել և փոքրիկ էկլերները դնել։

Տորթ Էկլեր

Այնքան գեղեցիկ և համեղ տորթ է ստացվում, այն հաստատ դուր կգա ձեր ընտանիքին և դուք հաճախ կպատրաստեք։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Էկլեր Կարպատկա

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք