Տորթ Խլուրդի բույն. Շատ արագ է պատրաստվում և իդեալական է բանանով թխվածք սիրողների համար
Իմ երեխաները պարզապես խենթանում են այս տորթի համար: Այն համեղ է, թեթև և եթերայինօդային: Պետք չէ տորթը կծել, պարզապես մի կտոր գդալով վերցրեք, դրեք բերանում և այն անմիջապես կհալչի:
Սա իսկական համեղության և նրբագեղության գագաթնակետն է:
Տորթ Խլուրդի բույն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
_ Խտացրած կաթ 0,5 բանկա
_Շաքարավազ 1 բաժակ
_Փխրեցուցիչ 11 գրամ (կարելի է փոխարինել 1 թեյի գդալ խմորի սոդայով)
_Ձու 2 հատ
_Կակաո 4-5 ճաշի գդալ
_Թթվասեր 1 բաժակ
_Ալյուր 1,5 բաժակ
Կրեմի համար.
_ 33% յուղայնությամբ, լավ որակի սերուցք 0,5 լիտր (անհրաժեշտության դեպքում + 1 տուփ սերուցքի կայունացուցիչ)
_ Շաքարի փոշի՝ ըստ ճաշակի, այնքան, որ ձեզ դուր եկող քաղցրություն ապահովի
_Բանան 3-5 հատ
Տորթ Խլուրդի բույն. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Խմորի համար ալյուրը խառնել շաքարավազի, կակաոյի և փխրեցուցիչի (կամ խմորի սոդայի) հետ:
_Առանձին հարել ձուն և խտացրած կաթը, լցնել թթվասեր և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրի խառնուրդը:
_Կլոր ձևամանը յուղել կարագով և թխել խմորը 180 ° C ջերմաստիճանում մինչև պատրաստ լինելը:
_Թողեք, որ տորթը սառչի և միջուկը հանեք, որպեսզի խմորի մեջ մի տեսակ փոս առաջանա:
_Սերուցքը հարել շաքարի փոշու հետ, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել սերուցքի կայունացուցիչը:
_Մաքրել բանանները, կտրատել շերտերով և դնել խմորի փոսի մեջ: Վրան լցնել հարած սերուցքը, հարթեցնել:
_Տորթի գվերևի մասին լցնել փշրանքներ, որոնք պետք է տրորել խմորի կտրված հատվածից:
Կարելի է ասել, որ տորթն արդեն պատրաստ է, բայց ավելի լավ է թողնել մի քանի ժամ թրմվի սառնարանում:
Բարի ախորժակ!
Տեսանյութ
Տորթ Էսկիմո