Տորթ Կարպատկա. Անհավանական համեղ ու նուրբ թխվածք, որը փխրուն և հիանալի է:
Եթե դուք էկլերների մեծ երկրպագու եք, ապա Կարպատկա տորթը ձեզ պարզապես կհմայի առաջին իսկ պատառիկից:
Նուրբ եփովի խմոր և շատ կրեմ: Արդյո՞ք սա չէ իրական քաղցրասերի երազանքը: Ամեն ինչ պատրաստվում է շատ պարզ: Եկեք փորձենք:
Содержание
Տորթ Կարպատկա. Բաղադրությունը
Խմորի համար.
- Ջուր 120 մլ
- Կաթ 120 մլ
- Աղ 1/2 թեյի գդալ
- Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
- Կարագ 80 գրամ
- Ալյուր 150 գրամ
- Ձու 4 հատ
Կրեմի համար.
- Կաթ 500 մլ
- Ձու 2 հատ
- Շաքարավազ 150 գրամ
- Օսլա 50 գրամ
- Կարագ 180 գրամ
- Փոշի շաքար
Տորթ Կարպատկա. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Կաթն ու ջուրը մկաթսայի մեջ միացնել, ավելացնել աղ, շաքար և կարագ:
Երբ կաթը եռա, կարագը պետք է լուծվի: Այժմ ժամանակն է լցնել ամբողջ ալյուրը: Խառնել մանրակրկիտ և ինտենսիվորեն` խմոր եփելու համար: Զանգվածը պետք է դառնա համասեռ և հարթ, իսկ կաթսայի ներքևի մասում պետք է ձևավորվի բարակ շերտ: - Խմորը հանել կրակից, դատարկել ամանի մեջ և թող մի փոքր սառչի:
- Այժմ ժամանակն է ձվերը մեկ առ մեկ ավելացնել խառնելով պատառաքաղով:
- Խմորը բաժանել 2 մասի, 22 սմ տրամագծով ձևամանը ծածկել յուղաթղթով և դրա վրա հավասարապես տարածել խմորի մի մասը: Թխել խմորի շերտերը 180 աստիճանի տակ մոտ 30 րոպե:
- Շերտերի թխման ընթացքում պատրաստել կրեմը. Կաթը լցնել կաթսայի մեջ և կրակի վրա դնել:
- Խառնել ձվերը շաքարավազի և օսլայի հետ և հարել խառնիչով: Ավելացնել վանիլային շաքար:
- Եռացած կաթը լցնել բարակ հոսքով ձվի-շաքարի զանգվածի մեջ: Լցնել կաթի մոտ կեսը և լցնել ամեն ինչ նորից կաթսայի մեջ: Անընդհատ խառնելով, խառնուրդը հասցրեք թանձրացման:
- Հեռացնել խառնուրդը կրակից և խառնել մոտ 30 վայրկյան: Կրկին դրեք կրակի վրա և եփեք ևս 30 վայրկյան: Կրեմը հանեք կրակից և լցնել այն այլ տարայի մեջ:
- Ծածկել ամանը կպչուն թաղանթով և թող սառչի սենյակային ջերմաստիճանում, այնուհետև կրեմին ավելացնել փափուկ կարագ և հարել ամբողջը, մինչև փրփրուն զանգված ստացվի:
- Վերցնել ձևամանի բացվող օղակը և կողքերը ծածկել սովորական ֆայլերով: Շերտը դնել ներքևում, վրան լցնել կրեմը և ծածկեք երկրորդ շերտով:
- Խմորեղենը դնել սառնարանում 3 ժամ: Ապա վրան ցանել շաքարի փոշի:
Տորթ Կարպատկան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարպատկա
Facebook Comments