Տորթ Կարպատկա. Անհավանական համեղ ու նուրբ թխվածք

Տորթ Կարպատկա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տորթ Կարպատկա. Անհավանական համեղ ու նուրբ թխվածք, որը փխրուն և հիանալի է:
Եթե ​​դուք էկլերների մեծ երկրպագու եք, ապա Կարպատկա տորթը ձեզ պարզապես կհմայի  առաջին իսկ պատառիկից:

Նուրբ եփովի խմոր և շատ կրեմ: Արդյո՞ք սա չէ իրական քաղցրասերի երազանքը: Ամեն ինչ պատրաստվում է շատ պարզ: Եկեք փորձենք:

Տորթ Կարպատկա

Տորթ Կարպատկա. Բաղադրությունը

Խմորի համար.

  • Ջուր 120 մլ
  • Կաթ 120 մլ
  • Աղ 1/2 թեյի գդալ
  • Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
  • Կարագ 80 գրամ
  • Ալյուր 150 գրամ
  • Ձու 4 հատ

Կրեմի համար.

  • Կաթ 500 մլ
  • Ձու 2 հատ
  • Շաքարավազ 150 գրամ
  • Օսլա 50 գրամ
  • Կարագ 180 գրամ
  • Փոշի շաքար

Տորթ Կարպատկա

Տորթ Կարպատկա. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Կաթն ու ջուրը մկաթսայի մեջ միացնել, ավելացնել աղ, շաքար և կարագ:
    Երբ կաթը եռա, կարագը պետք է լուծվի: Այժմ ժամանակն է լցնել ամբողջ ալյուրը: Խառնել մանրակրկիտ և ինտենսիվորեն` խմոր եփելու համար: Զանգվածը պետք է դառնա համասեռ և հարթ, իսկ կաթսայի ներքևի մասում պետք է ձևավորվի բարակ շերտ:
  2. Խմորը հանել կրակից, դատարկել ամանի մեջ և թող մի փոքր սառչի:
  3. Այժմ ժամանակն է ձվերը մեկ առ մեկ ավելացնել խառնելով պատառաքաղով:
  4. Խմորը բաժանել 2 մասի, 22 սմ տրամագծով ձևամանը ծածկել յուղաթղթով և դրա վրա հավասարապես տարածել խմորի մի մասը: Թխել խմորի շերտերը 180 աստիճանի տակ մոտ 30 րոպե:
  5. Շերտերի թխման ընթացքում պատրաստել կրեմը. Կաթը լցնել կաթսայի մեջ և կրակի վրա դնել:
  6. Խառնել ձվերը շաքարավազի և օսլայի հետ և հարել խառնիչով: Ավելացնել վանիլային շաքար:
  7. Եռացած կաթը լցնել բարակ հոսքով ձվի-շաքարի զանգվածի մեջ: Լցնել կաթի մոտ կեսը և լցնել ամեն ինչ նորից կաթսայի մեջ: Անընդհատ խառնելով, խառնուրդը հասցրեք թանձրացման:
  8. Հեռացնել խառնուրդը կրակից և խառնել մոտ 30 վայրկյան: Կրկին դրեք կրակի վրա և եփեք ևս 30 վայրկյան: Կրեմը հանեք կրակից և լցնել այն այլ տարայի մեջ:
  9. Ծածկել ամանը կպչուն թաղանթով և թող սառչի սենյակային ջերմաստիճանում, այնուհետև կրեմին ավելացնել փափուկ կարագ և հարել ամբողջը, մինչև փրփրուն զանգված ստացվի:
  10. Վերցնել ձևամանի բացվող օղակը և կողքերը ծածկել սովորական ֆայլերով: Շերտը դնել ներքևում, վրան լցնել կրեմը և ծածկեք երկրորդ շերտով:
  11. Խմորեղենը դնել սառնարանում 3 ժամ: Ապա վրան ցանել շաքարի փոշի:

Տորթ Կարպատկա

Տորթ Կարպատկան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարպատկա

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք