Տորթ Կարպատկա. Եփովի խմորով նրբություն, որ պարզապես հիացմունքից կհամրանաք

Տորթ Կարպատկա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տորթ Կարպատկա. Եփովի խմորով նրբություն, որ պարզապես հիացմունքից կհամրանաք

Նման տորթ պատրաստելը շատ պարզ է ՝ թե խմորը, թե կրեմը, բայց իրականում ստացվում է համեղ, եթերային նրբություն:

Տորթ Կարպատկա

Տորթ Կարպատկա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Խմորի համար

  • ջուր 120 գ
  • կաթ 120 գ
  • աղ 0,5 թեյի գդալ
  • շաքար 1 թեյի գդալ
  • կարագ 80 գ
  • ալյուր 150 գ
  • ձու 4 հատ

Կրեմ պատրաստելու համար

  • կաթ 500 մլ
  • ձու 2 հատ
  • շաքար 150 գ
  • օսլա 50 գ
  • կարագ 180 գր

Տորթ Կարպատկա

Տորթ Կարպատկա. Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել ջուրն ու կաթը, աղ անել և ավելացնել շաքարավազը, փափուկ կարագը: Դնել կրակին և եռացնել:
  2. Լցնել ամբողջ մաղած ալյուրը, ակտիվորեն խառնել, որպեսզի խմորը միատարր լինի:
  3. Հեռացնել կրակից, խմորը տեղափոխել ամանի մեջ, մի փոքր սառեցնել և ավելացրեք 1-ական ձու, խառնելով խառնիչով կամ բահիկով:
  4. Ծածկել թխման կաղապարը յուղաթղթով:
  5. Խմորը բաժանել 2 մասի և դնել կաղապարների մեջ:
  6. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել մինչև պատրաստ լինի՝ մոտ 30 րոպե:
  7. Կաթը դնել կրակի վրա:
  8. Խառնել շաքարն ու օսլան, ձվերը, վանիլինը: Սրա մեջ տաք կաթը լցնել, խառնել և դնել կրակի վրա:
  9. Պատրաստել կրեմը մինչև թանձրանա, խառնել, հանեք կրակից և խառնել կես րոպե, կրկին դնել կրակին, խառնել 1 րոպե և հանել կրակից: Դատարկել ամանի մեջ և սառեցնել:
  10. Փափկեցնել և հարել կարագը և խառնել այն կրեմի հետ, հարել մինչև եթերային դառնա:
  11. Ձևավորել տորթը օղակի մեջ՝ ներքևի շերտի վրա կրեմը քսել, ծածկել խմորի երկրորդ շերտով:

Տորթ Կարպատկա

3 ժամով դնել սառնարանում:

Տորթ Կարպատկան պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տորթ Էկլեր Կարպատկա 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք