Տորթ Կոճղ. Համեղ ու նուրբ ծիսական թխվածք

Տորթ Կոճղ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տորթ Կոճղ. Համեղ ու նուրբ ծիսական թխվածք, որն ընդունված է Ֆրանսիայում և նախկին ֆրանսիական գաղութներում: Սա մի հետաքրքիր ու եթերային ռուլետ է, որը թխելու սովորույթը սկիզբ է առել Սուրբ Ծննդյան գերանը վառելու միջնադարյան ծեսից:

Տորթ Կոճղ

Շատ հաճախ այն պատրաստվում է բիսկվիթի խմորից այնպես, որ տորթի կտրվածքը հիշեցնում է ծառի սղոցով կտրված բուն, իսկ վերևի մասում կրեմը քսվում է այնպես, որ կարծես ծառի կեղև լինի: Այն հաճախ զարդարվում է շաքարի փոշիով, որը խորհրդանշում է ձյունը, ինչպես նաև մարցիպանից պատրաստված սնկերով և հատապտուղներով:

Տորթ Կոճղ

Տորթ Կոճղ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Խմորի համար

  • Ալյուր — 110 գ
  • Փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
  • Ձու — 5 հատ
  • Շաքարավազ — 110 գ

Տորթ Կոճղ

Գանաշի համար

  • Սերուցք — 250 գ
  • Սև շոկոլադ — 200 գր
  • Կաթ — 50 մլ
  • Ընկույզի կրեմ — 150 գ

Դեկորի համար

  • Հաղարջ
  • Շաքարից պատրաստված զարդեր
  • Շաքարի փոշի

Տորթ Կոճղ

Տորթ Կոճղ. Պատրաստման եղանակը

  1. Տաքացնել ջեռոցը 200 °C, 30 x 40 սմ ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով:
  2. Ձվերը հարել շաքարով, ավելացնել մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը՝ զգուշորեն խառնել բահիկով: Լցնել խառնուրդը կաղապարի մեջ, բահիկով հարթեցնել և թխել 10-12 րոպե: Հանել ջեռոցից, խմորը շրջել մաքուր կտորի վրա: Հեռացնել յուղաթուղթը և փաթաթել խմորը կտորով հանդերձ: Թող սառչի:
  3. Մինչ խմորը սառչում է, պետք է եփել գանաշը: Կաթսայի մեջ լցնել սերուցքն ու կաթը, տաքացնել և եռալուց առաջ ավելացնել մանրացված շոկոլադը, հանել կրակից և խառնել այնքան, մինչև շոկոլադն ամբողջովին հալվի:
  4. Գանաշը բաժանել երկու ամանի: 150 գ գանաշը լցնել ամանի մեջ և ավելացնել ընկույզի կրեմը, լավ խառնել և մի կողմ դնել, դա ձեզ պետք կգա լցնելու համար:
  5. Մնացած գանաշը տեղափոխեք մեկ այլ ամանի մեջ, այն կօգտագործվի ծածկույթների համար:
  6. Երբ խմորը սառել է, բացել այն, հանել կտորը և բիսկվիթի վրա քսել ընկույզի կրեմի խառնուրդը: Ոլորել գլանը, փաթաթել պլաստիկ թաղանթով և դնել սառնարանում 1 ժամ:
  7.  Հեռացնել թաղանթը, ծածկել ամբողջ մակերեսը գանաշով և փորձեք գդալով ձևավորել կեղևի հյուսվածք: Զարդարել հաղարջով, շաքարի զարդերով, շաղ տալ մի փոքր շաքարի փոշի:

Տորթ Կոճղ

Պահել սառնարանում մինչև ծառայելը:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Պարզ ռուլետ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք