Թավայի մեջ թխվող Տորթ Պրահան ստացվում է խոնավ, շատ շոկոլադե: Ես հաճախ նման աղանդեր եմ պատրաստում տոնական սեղանի համար։
Տորթի լավ թխվելու հիմնական պահանջը բարձրորակ մթերք ընտրելն է, հատկապես կակաոն պետք է յուղայնության բարձր տոկոս ունենա։
Տորթ Պրահա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սպիտակուցներ 6 հատ
_Շաքարավազ 80 գր
_Վանիլին մի պտղունց
_Դեղնուցներ 6 հատ
_Շաքարավազ 70 գր
_Ալյուր 115 գր
_Կակաո 25 գր
_Կարագ 40 գր
Կրեմի համար
_Դեղնուց 2 հատ
_Ջուր 40 մլ
_Վանիլին՝ մի պտղունց
_Խտացրած կաթ 240 գր
_Կակաո 25 գր
_Կարագ 200 գր
Օշարակի համար
_Լուծվող սուրճ՝ շաքարով
Ջնարակի համար
_Հալած շոկոլադ
Տորթ Պրահա. Պատրաստման եղանակը
_Կրեմի համար դեղնուցը խառնել ջրի հետ և հարել, լցնել խտացրած կաթը և խառնել։
_Եփել մարմանդ կրակի վրա, խառնելով՝ մինչև թանձրանալը։
_Կարևոր է ուշադիր լինել, որ դեղնուցը չեռա։ Թողնել սառչի, իսկ ընթացքում կարագը թողնել փափկի սենյակային ջերմաստիճանում։
_Հարել կարագը, մինչև փարթամանալը և մաս-մաս ավելացնել կրեմը, հարել, մինչև հարթ զանգված լինի։
_Լցնել կակաոն, շարունակել հարել, պատրաստի կրեմը դնել սառնարանը։
_Սպիտակուցները հարել շաքարի մի մասի հետ, մինչև թանձրանա և պնդանա:
_Դեղնուցները հարել մնացած շաքարի հետ։
_Երկու զանգվածները խառնել բահիկով՝ զգուշորեն խառնելով զանգվածը։
_Ալյուրն ու կակաոն մաղել, լցնել զանգվածի մեջ և խառնել խմորը։
_Խմորի մեջ լցնել հալած կարագը, խառնել մինչև հարթ լինի։
_Տապակը յուղել բուսայուղով, խմորի մի մասը լցնել և մարմանդ կրակի վրա թխել մոտ 5-7 րոպե, շրջել և թխել երկրորդ կողմը։
_Սառեցնել շերտերը և կտրել երկու մասի։
_Դուք կարող եք տորթ կազմել բացվող օղակի մեջ՝ սուրճի օշարակով առատորեն թրջելով շերտերը:
_Շերտերին կրեմ քսել, օղակը հանել, տորթի վրա լցնել հալած շոկոլադը և ըստ ճաշակի ցանել մանր կտրատած ընկույզ։
_Դնել սառնարանը, որ սառչի։
Տորթը շատ համեղ է ստացվում, խոնավ, թրջված, բուրավետ, իսկական շոկոլադե հրաշք։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Պրագա