Տորթ Պրահա. Դասական լեգենդար շոկոլադե տորթ

Տորթ Պրահա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Թավայի մեջ թխվող Տորթ Պրահան ստացվում է խոնավ, շատ շոկոլադե: Ես հաճախ նման աղանդեր եմ պատրաստում տոնական սեղանի համար։

Տորթի լավ թխվելու հիմնական պահանջը բարձրորակ մթերք ընտրելն է, հատկապես կակաոն պետք է յուղայնության բարձր տոկոս ունենա։

Տորթ Պրահա

Տորթ Պրահա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Սպիտակուցներ 6 հատ

_Շաքարավազ 80 գր

_Վանիլին մի պտղունց

_Դեղնուցներ 6 հատ

_Շաքարավազ 70 գր

_Ալյուր 115 գր

_Կակաո 25 գր

_Կարագ 40 գր

Կրեմի համար

_Դեղնուց 2 հատ

_Ջուր 40 մլ

_Վանիլին՝ մի պտղունց

_Խտացրած կաթ 240 գր

_Կակաո 25 գր

_Կարագ 200 գր

Օշարակի համար

_Լուծվող սուրճ՝ շաքարով

Ջնարակի համար

_Հալած շոկոլադ

Տորթ Պրահա

Տորթ Պրահա. Պատրաստման եղանակը

_Կրեմի համար դեղնուցը խառնել ջրի հետ և հարել, լցնել խտացրած կաթը և խառնել։

_Եփել մարմանդ կրակի վրա, խառնելով՝ մինչև թանձրանալը։

_Կարևոր է ուշադիր լինել, որ դեղնուցը չեռա։ Թողնել սառչի, իսկ ընթացքում կարագը թողնել փափկի սենյակային ջերմաստիճանում։

_Հարել կարագը, մինչև փարթամանալը և մաս-մաս ավելացնել կրեմը, հարել, մինչև հարթ զանգված լինի։

_Լցնել կակաոն, շարունակել հարել, պատրաստի կրեմը դնել սառնարանը։

_Սպիտակուցները հարել շաքարի մի մասի հետ, մինչև թանձրանա և պնդանա:

_Դեղնուցները հարել մնացած շաքարի հետ։

_Երկու զանգվածները խառնել բահիկով՝ զգուշորեն խառնելով զանգվածը։

_Ալյուրն ու կակաոն մաղել, լցնել զանգվածի մեջ և խառնել խմորը։

_Խմորի մեջ լցնել հալած կարագը, խառնել մինչև հարթ լինի։

_Տապակը յուղել բուսայուղով, խմորի մի մասը լցնել և մարմանդ կրակի վրա թխել մոտ 5-7 րոպե, շրջել և թխել երկրորդ կողմը։

_Սառեցնել շերտերը և կտրել երկու մասի։

_Դուք կարող եք տորթ կազմել բացվող օղակի մեջ՝ սուրճի օշարակով առատորեն թրջելով շերտերը:

_Շերտերին կրեմ քսել, օղակը հանել, տորթի վրա լցնել հալած շոկոլադը և ըստ ճաշակի ցանել մանր կտրատած ընկույզ։

_Դնել սառնարանը, որ սառչի։

Տորթ Պրահա

Տորթը շատ համեղ է ստացվում, խոնավ, թրջված, բուրավետ, իսկական շոկոլադե հրաշք։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Պրագա

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք