Ցանկացած տանտիրուհի կարող է պատրաստել Ցեզար աղցան: Դա անելու համար անհրաժեշտ է պահպանել համամասնությունները և գտնել անհրաժեշտ ապրանքները:
Ոչ բոլորը գիտեն, որ աղցանն իր անունը չի ստացել հին հռոմեական հրամանատարի պատվին: Հռոմում գուցե կային այս աղցանի անալոգները, բայց դրանք բոլորովին այլ կերպ էին կոչվում։
Ցեզար աղցանը ժամանակակից տարբերակով հորինվել է 1924 թվականին խոհարար Ցեզար Կարդինիի կողմից: Հենց ի պատիվ ստեղծողի է որոշվել ուտեստի անունը։

Ցեզար աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ հավի կրծքամիս — 350 գ
_ աղ — 0,5 թեյի գդալ
_ աղացած սև պղպեղ — 1/3 թեյի գդալ
_ պապրիկա — 1/3 թեյի գդալ
_ բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ
_ սոյայի սոուս — 1 ճաշի գդալ
_ բոքոն — 6 կտոր
_ լորի ձու — 6 հատ
_ չերի լոլիկ — 6 հատ
_ մայոնեզ — 6 ճաշի գդալ
_ սխտոր — 2 պճեղ
_ կիտրոնի հյութ — 2 ճաշի գդալ
_ այսբերգ կաղամբ — 3 թերթ

Ցեզար աղցան. Պատրաստման եղանակը
_ Հավի միսը պետք է մանր կտրատել, դնել խորը ամանի մեջ։ Աղ անել, ավելացնել աղացած պղպեղ, պապրիկա, լցնել մեկ ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ։ Միսը խառնել համեմունքների հետ և թողնել մարինացվի 40 րոպե։
_ Հացը կտրատել փոքր քառակուսիներով, վրան ցանել մի պտղունց աղ, պապրիկա և պղպեղ։
_ Հացի շերտերին ցողել մի ճաշի գդալ բուսական յուղ, լցնել ջեռոցի տապակի վրա։ Հացը թխել 10 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
_ Այդ ընթացքում մարինացված հավի կրծքամիսը տապակել մի կաթիլ արևածաղկի ձեթով թավայի մեջ: Տապակած միսը կտրատել ավելի փոքր կտորներով։
_ Լորի ձվերը նախապես խաշել, մաքրել և դանակով կիսել։
_ Նույնը կրկնել չերի լոլիկի հետ։ Այսբերգի տերևները պատռել կամայական մասերով։
_ Մանր քերիչով մանրացնել սխտորի պճեղները, խառնել մայոնեզի և կիտրոնի հյութի հետ — խառնել սոուսը։
_ Ընդհանուր տարայի մեջ խառնել այսբերգը, լոլիկը, ձուն, չորահացը, հավի միսը և սոուսը։
Այսպիսով, դուք կարող եք պատրաստել համեղ դասական Ցեզար աղցան:
Չմոռանաք մատուցելուց առաջ զարդարել ցանկացած կոշտ քերած պանրով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ցեզար աղցան հատուկ սոուսով