Ցորենով փլավ. Հագեցնող, համեղ ճաշատեսակ

Ցորենով փլավ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Ցորենով փլավ. Հագեցնող, համեղ ճաշատեսակ

Համաձայնեք, ցորենը ներառված չէ ամենասիրված հատիկեղենի շարքում, ոչ միայն երեխաների կարծիքով: Նույնիսկ շատ մեծահասակներ են այն ուտում, միայն երբ դրա կարիքն ունեն ըստ սննդակարգի:

Իրականում, գուցե խնդիրը դրա պատրաստման եղանակի մեջ է: Պարտադիր չէ, որ ցորենով միայն շիլա եփեք ու մի կտոր կարագի հետ մատուցեք:

Առաջին տարին չէ, որ պատրաստում եմ տապակած ցորենով փլավ, որ ընտանիքի բոլոր անդամները հաճույքով ուտում են: Եթե ​​ցորենը թեթևակի տապակեք այն ջրի մեջ լցնելուց առաջ, ապա շիլայի համը կփոխվի:

Ցորենով փլավ

Ցորենով փլավ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ցորեն 2 բաժակ

_Սոխ 1 հատ

_Խոզի խաշած միս 500 գ

_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ

_Շամպինիոն 100 գր

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Ցորենով փլավ

Ցորենով փլավ

Ցորենով փլավ. Պատրաստման եղանակը

_Ցորենը լավ լվանալ և չորացնել: Կաթսայի մեջ տաքացնել բուսական յուղը և ավելացնել հատիկեղենը: Տապակել մինչև թեթև կարամելի գույնը՝ անընդհատ խառնելով:

_Սոխը մանր կտրատել և տապակել առանձին տապակի մեջ՝ մինչև թափանցիկ դառնա: Այնուհետև ավելացնել սունկը և բաղադրիչները միասին տապակել:

_Ջուրը լցնել հատիկեղենի տապակի՝ 1: 2 հարաբերությամբ: Ծածկել տապակը կափարիչով և եփել թույլ կրակի վրա:

_Երբ ամբողջ ջուրը գոլորշիանա, ավելացնել սնկով սոխեռածը և խոզի խաշած միսը շիլայի մեջ: Համեմել աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի, խառնել:

Տապակած ցորեն

Դուք կարող եք վերցնել ցորենի ցանկացած հավելում: Այս անգամ ես ունեի շոգեխաշած միս և սունկ, իսկ հաջորդ անգամ հավով եմ պատրաստելու:

Ի դեպ, եթե հացահատիկի վրա լցնեք ոչ թե ջուր, այլ արգանակ, ապա ուտեստի համն ավելի հարուստ կլինի:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հաճարով փլավ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք