Փարիզյան թեյ. Սա վառ օրինակն է այն բանի, որ ֆրանսիացիները գիտեն, թե ինչպես պատրաստել համեղ ըմպելիքներ՝ օգտագործելով թեյ։ Հարուստ ցիտրուսային համով թեյը հաճելիորեն տաքացնող է և բուրավետ: Փորձեք այն, անկասկած, այս թեյը կդառնա ձեր սիրելիներից մեկը։
Պատմականորեն այնպես է ստացվել, որ Ֆրանսիան ապահովել է գինու և սուրճի երկրի փառքը: Բանն այն է, որ թեյը, որը բերվել է հեռավոր Չինաստանից և վաճառվել թանկ գներով, նախկինում անհասանելի է եղել բնակիչների մեծ մասի համար։ Դա կարող էին իրենց թույլ տալ միայն արիստոկրատներն ու ազնվականները։ Սակայն այսօր իրավիճակը փոխվել է, և շատ ֆրանսիացիներ հաճույքով են խմում այս անուշաբույր ըմպելիքը։
Ի դեպ, եթե պահքի մեջ եք, կարող եք կոնյակը չավելացնել:
Փարիզյան թեյ. Բաղադրիչներ
_Սև թեյ 135 մլ
_Նարնջի հյութ 135 մլ
_Կոնյակ 3 ճաշի գդալ
_Շաքար՝ ըստ ճաշակի
_Մշկընկույզ 1 պտղունց
_Կիտրոն 0,5 հատ
_Կիտրոնի համը՝ ըստ ճաշակի
Փարիզյան թեյ. Պատրաստման եղանակը
_Կիտրոնի հյութը քամել կաթսայի մեջ, ավելացնել թունդ եփած թեյը, թարմ քամած նարնջի հյութը և կիտրոնի կերուկը։
_Դնել դանդաղ կրակի վրա և հասցնել եռման, բայց չեռացնել։
_Թեյը լցնել տաք բաժակի մեջ (նախապես այն ողողել եռման ջրով), հեռացնել կիտրոնի համը, ավելացնել կոնյակն ու շաքարավազը։
_Մատուցելուց առաջ վրան շաղ տալ աղացած մշկընկույզ։
Թեյի նկատմամբ վերաբերմունքի մեջ ֆրանսիացիներին առանձնացնում է նաև այն, որ կարող են համեղ բլիթների, տորթերի և կրուասանների տեսքով դրա կատարյալ ուղեկցում ստեղծել:
Պահպանեք ֆրանսիական թեյի բաղադրատոմսը ձեր էջանիշներում և անպայման կիսվեք այն ձեր ընկերների հետ:
Բարի ախորժակ: