Փարիզյան թեյ. Բաղադրիչների հմտորեն հայտնաբերված ներդաշնակությունը ձեզ կպարգևի յուրահատուկ հաճույք

Փարիզյան թեյ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Փարիզյան թեյ. Սա վառ օրինակն է այն բանի, որ ֆրանսիացիները գիտեն, թե ինչպես պատրաստել համեղ ըմպելիքներ՝ օգտագործելով թեյ։ Հարուստ ցիտրուսային համով թեյը հաճելիորեն տաքացնող է և բուրավետ: Փորձեք այն, անկասկած, այս թեյը կդառնա ձեր սիրելիներից մեկը։

Պատմականորեն այնպես է ստացվել, որ Ֆրանսիան ապահովել է գինու և սուրճի երկրի փառքը: Բանն այն է, որ թեյը, որը բերվել է հեռավոր Չինաստանից և վաճառվել թանկ գներով, նախկինում անհասանելի է եղել բնակիչների մեծ մասի համար։ Դա կարող էին իրենց թույլ տալ միայն արիստոկրատներն ու ազնվականները։ Սակայն այսօր իրավիճակը փոխվել է, և շատ ֆրանսիացիներ հաճույքով են խմում այս անուշաբույր ըմպելիքը։

Ի դեպ, եթե պահքի մեջ եք, կարող եք կոնյակը չավելացնել:

Փարիզյան թեյ

Փարիզյան թեյ. Բաղադրիչներ

_Սև թեյ 135 մլ

_Նարնջի հյութ 135 մլ

_Կոնյակ 3 ճաշի գդալ

_Շաքար՝ ըստ ճաշակի

_Մշկընկույզ 1 պտղունց

_Կիտրոն 0,5 հատ

_Կիտրոնի համը՝ ըստ ճաշակի

Տնական հյութ 2 նարինջից

Փարիզյան թեյ. Պատրաստման եղանակը

_Կիտրոնի հյութը քամել կաթսայի մեջ, ավելացնել թունդ եփած թեյը, թարմ քամած նարնջի հյութը և կիտրոնի կերուկը։

_Դնել դանդաղ կրակի վրա և հասցնել եռման, բայց չեռացնել։

_Թեյը լցնել տաք բաժակի մեջ (նախապես այն ողողել եռման ջրով), հեռացնել կիտրոնի համը, ավելացնել կոնյակն ու շաքարավազը։

_Մատուցելուց առաջ վրան շաղ տալ աղացած մշկընկույզ։

Փարիզյան թեյ

Թեյի նկատմամբ վերաբերմունքի մեջ ֆրանսիացիներին առանձնացնում է նաև այն, որ կարող են համեղ բլիթների, տորթերի և կրուասանների տեսքով դրա կատարյալ ուղեկցում ստեղծել:

Պահպանեք ֆրանսիական թեյի բաղադրատոմսը ձեր էջանիշներում և անպայման կիսվեք այն ձեր ընկերների հետ:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք