Եթերային փափուկ կարկանդակներ խրթխրթան կեղևով. Անչափ համեղ են, հաստատ մեկ հատով չեք բավարարվի

փափուկ կարկանդակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Եթերային փափուկ կարկանդակներ պատրաստեք հեշտ ու արագ:

Կարկանդակները միշտ համարվել են համեղ և առողջարար ուտեստ: Պարզապես նկատի ունեցեք, որ խոսքը տնական կարկանդակների մասին է։ Հենց նրանք են ստացվում շատ հարուստ համով և բույրով։ Ճիշտ խմոր, միջուկի ճիշտ քանակություն — խանութներում այսպիսին չեք գտնի:

փափուկ կարկանդակներ

Եթերային փափուկ կարկանդակներ. Բաղադրիչները

_ մածուն — 200 մլ

_ ալյուր — 450 գ

_ կաթ — 100 մլ

_ բուսական յուղ — 100 մլ

_ չոր խմորիչ — 1 թեյի գդալ

_ սոդա — 1 թեյի գդալ

_ աղ — 1 թեյի գդալ

_ շաքարավազ — 2 թեյի գդալ

_ կարտոֆիլ — 700 գ

_ սոխ — 2 հատ

_ կարագ — 30 գ

փափուկ կարկանդակներ
Եթերային փափուկ կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

Աղ տաք կաթ, ավելացնել շաքարավազն ու խմորիչը, խառնել։ Այս խառնուրդը խաչում ենք կեֆիրի հետ, լցնում ենք սոդա, խառնում բաղադրիչները։

Ստացված թթու-կաթնային զանգվածի մեջ լցնել 80 մլ բուսական յուղ։ Նախապես մաղած ալյուրը աստիճանաբար լցնել հեղուկ արտադրանքի վրա։

Խմորը հունցում ենք։ Տաք տեղում սպասում ենք, որ բարձրանա 40 րոպե։

Մինչ կարտոֆիլը եփվում է, սոխը մանր կտրատել խորանարդի մեջ։ 20 մլ արևածաղկի ճարպի համար սոխը տապակել մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Մաքրում ենք եփած կարտոֆիլը, հունցում կարտոֆիլի պյուրեի վիճակի։ Ավելացնել կարագը և տապակած սոխը, խառնել։

Մեծ բրդուճը բաժանում ենք 15 փոքրի, յուրաքանչյուրը գրտնակում բարակ թխվածքի մեջ։ Յուրաքանչյուր տորթի մեջտեղում դնել կարտոֆիլի միջուկը և փակել ծայրերը։

Սպասում ենք 15 րոպե, որպեսզի կարկանդակները մի փոքր մեծանան չափսերով։ Տապակել բուսայուղի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը:

փափուկ կարկանդակներ

Այս անհավանական պարզ բաղադրատոմսը դուր կգա ողջ ընտանիքին։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ընտիր պեռաշկի

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք