Փափուկ կոտլետներ վարսակի փաթիլներով. Հյութեղ ու ախորժելի ուտեստ

Փափուկ կոտլետներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Փափուկ կոտլետներ վարսակի փաթիլներով. Հյութեղ ու ախորժելի ուտեստ, որը շատ դյուրամարս է:

Համեղ և հյութալի աղացած մսով կոտլետները վարսակի փաթիլների հավելումով կգերեն բոլորին՝ առանց բացառության: Նրանց մեջ վարսակի համը բոլորովին չի զգացվում: Կոտլետները պարզվում են հոյակապ և մեղմ:

Փափուկ կոտլետներ

Փափուկ կոտլետներ վարսակի փաթիլներով. Բաղադրիչները

  • Աղացած միս — 500 գր
  • Վարսակի փաթիլներ — 70 գր
  • Ձու — 1 հատ
  • Կաթ — 120 մլ
  • Սոխ — 50 գր
  • Աղը ըստ համտեսի
  • Աղացած սև պղպեղ ըստ համտեսի
  • Բուսական յուղ — տապակելու համար
  • Չորահացի փշուրներ — 4 ճաշի գդալ

 

Փափուկ կոտլետներ

Փափուկ կոտլետներ վարսակի փաթիլներով. Պատրաստման եղանակը

  1. Վարսակի փաթիլները խորհուրդ է տրվում վերցնել արագ պատրաստվողները: Դրանք լցնել խորը ամանի մեջ, վրան լցնել կաթ, խառնել և թողնել ուռչի 20-25 րոպե:
  2. Ավելացնել մեկ ձու և խառնել:
  3. Ավելացնել աղացած միսը: Կարելի է վերցնել աղացած տավարի և խոզի մսի խառնուրդ: Կրկին լավ խառնել:
  4. Ավելացնել կեղևահան արված և մանր կտրատված սոխ, սև պղպեղ և աղ: Նորից խառնել:
  5. Արդեն պատրաստի լցոնից պետք է ձևավորում միջին չափի կոտլետներ նախապես ձեռքերը թրջելով սառը ջրի մեջ: Այսքան մթերքներից ստացվել է 10 կոտլետ:
  6. Վարսակի փաթիլներով կոտլետները թաթախել չորահացի մեջ և տապակել տապակի մեջ երկու կողմերից բուսական յուղով մինչև ոսկե դարչնագույն դառնան:
  7. Պատրաստի կոտլետները գոլորշու մեջ շոգեխաշել փակ կափարիչի տակ, ավելացնելով մի քիչ ջուր (մեզ պետք է մոտ 100 մլ):
  8. Այս ամենից հետո աղացած մսով և վարսակով կոտլետները կստացվեն հյութալի, քնքուշ և հոյակապ:

Փափուկ կոտլետներ

Վարսակի փաթիլներով կոտլետները պատրաստ են, կարող եք մատուցել:
Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կիևյան կոտլետներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք