Փափուկ, Հյութեղ տապակած Հավի Կրծքամիս․ առանց թավա կեղտոտելու

ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՆԵՐ

Այսօր պատրաստելու ենք հետաքրքիր տարբերակով շատ փափուկ, Հյութեղ տապակած Հավի Կրծքամիս․ առանց թավա կեղտոտելու։ Զարմացա՞ք, այո շատ հետաքրքիր և նոր տարբերակ է՝ տապակում ենք գազօջախի վրա, ընթացքում կտեսնեք։

Փափուկ, Հյութեղ տապակած Հավի Կրծքամիս․ առանց թավա կեղտոտելու

Տապակած Հավի Կրծքամիս Բաղադրատոմս

_Հավի կրծքամիս — 500 գր․

_Ձիթայուղ

_Համեմունքներ՝ աղ, պղպեղ, սխտորի փոշի, ծիթրոն թարմ և չորացրած, կարմիր չիլի պղպեղ

Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ

_Կալկայի վրա ձիթայուղ ենք լցնում և խոհարարական վրձինով տարածում ենք

_Այնուհետև վրան աղ և սև պղպեղ ենք լավ ցանում

_Չորացրած ծիթրոն կամ օրեգանո ենք շաղ տալիս

Փափուկ, Հյութեղ տապակած Հավի Կրծքամիս․ առանց թավա կեղտոտելու

_Այնուհետև սխտորի փոշի ենք ցանում, կարող եք նաև սխտորի մեկ ատամը կիսել և քսել այս ամենի վրա ավելի սուր հոտ և համ ստանալու համար

_Թարմ ծիթրոն աննկարագրելի ընդգծված և հարուստ համ ունի, թարմ տերևներից նույնպես շաղ ենք տալիս վրան

_Կարմիր չիլի պղպեղ ենք ավելացնում

_Հավի կրծքամիսը նախապես լավ լվանում ենք, բաժանում երկու մասի, եթե շատ հաստ են ցանկալի է նաև ըստ լայնության ևս կիսել

_Կտորներից մեկը տեղադրում ենք կալկայի մի հատվածում, թղթի մյուս կեսով ծածկում ենք հավի կրծքամիսը

_Հնարավորության դեպքում վերցրեք լավ հաստ յուղաթուղթ, եթե ձեր ձեռքի տակ ունեցածը բարակ է, ապա լրացուցիչ մեկ շերտ էլ տակից ավելացրեք

_Այժմ գազօջախի վրա դնում ենք թավան, ձիթայուղ չենք լցնում, պարզապես տաքացնում եք այն և վրան հենց այդպես յուղաթղթով պարուրված մեր հավի դոշն ենք դնում

_Մարմանդ կրակի վրա սկզբնական ծրջանում փակ կափարիչով պետք է տապակվի մեր հավի դոշը երկու կողմերից, յուրաքանչուրկողմից մոտ 5 րոպե

_Այս ընթացքում համեմունքները լրիվ ներքաշում է իր մեջ հավի կրծքամիսը, եփվում է ներսից

_Շուռումուռ ենք տալիս այս ընթացքում

Փափուկ, Հյութեղ տապակած Հավի Կրծքամիս․ առանց թավա կեղտոտելու

_Նշված ժամանակահատվածից հետո կափարիչը բաց վիճակում ևս 2-ական րոպե յուրաքանչյուր կողմից հարկավոր է տապակել արդեն ուժեղ կրակի վրա

_Կալկան բացում ենք դանակի ծայրով մի փոքր կտրվածք անում, համոզվում, որ միսը կենտրոնից եփվել է և վերջ, անջատում ենք կրակը, վերցնում գազօջախից, հանում յուղաթղթից հավի կրծքամիսը

_Ահա տեսեք ինչ հյութալի, փափուկ, բուրավետ, անշուշտ շատ համեղ տապակա ենք ստացել, իսկ թավան բոլորովին մաքուր է մնացել

Շատ տնային տնտեսուհիներ այս բաղադրատոմսը հավանեցին և միանշանակ ուրախացան տապակած հավի կրծքամիս և միաժամանակ մաքուր թավա ունենալու գաղափարից։

Փափուկ, Հյութեղ տապակած Հավի Կրծքամիս․ առանց թավա կեղտոտելու Տեսանյութ

Հավի կրծքամիսը սառելուց հետո, կարելի մատուցել, որպես սառը խորտիկ, դե ինչ․ բարի ախորժակ։

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք