Քերած խնձորով կարկանդակ պատրաստելու համար ձեզ նույնիսկ ձու և մածուն պետք չի լինի: Սա պարզապես հեքիաթային համով թխվածքի հեշտ բաղադրատոմս է:
Խնձորով կարկանդակները վաղուց գրավել են խոհարարական աշխարհը: Դժվար է պատկերացնել մի ժողովուրդ, որ չունենա այսպիսի կարկանդակի սեփական ավանդական բաղադրատոմսը:
Կարկանդակների պաշտամունքը հատկապես նկատելի էր Ամերիկայում։ Եվրոպացիների կողմից մայրցամաքի զարգացման ժամանակ մարդկանց համար ծանոթ պտուղներից մեկը խնձորն էր: Համապատասխանաբար, քաղցր խմորեղենի հիմնական մասը պատրաստվել է խնձորից։ Միայն ավելի ուշ մարդիկ սկսեցին աճեցնել ավելի էկզոտիկ մրգեր:
Արագ պատրաստվող խնձորով կարկանդակի բաղադրատոմսի մասին կպատմենք այսօր, անպայման փորձեք։
Քերած խնձորով կարկանդակ. Բաղադրիչները
_խնձոր — 1 կգ
_կարագ — 100 գ
_շաքարավազ — 250 գ
_փխրեցուցիչ — 10 գ
_սպիտակաձավար — 200 գ
_վանիլին — մի պտղունց
_ալյուր — 170 գ
Քերած խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը մի ամանի մեջ միացնել փխրեցուցիչի, շաքարավազի, սպիտակաձավարի և վանիլինի հետ, խառնել։
_Խնձորները մանր քերիչով մանրացնել՝ առանց կեղևը հանելու։
_Թխելու կաղապարը յուղել կարագով` ներքևի մասում և կողքերով:
_Չոր բաղադրիչները բաժանել 4 հավասար մասերի։
_Չոր խմորի առաջին մասը լցնել կաղապարի հատակին։
_Խնձորի 1/3-ը տարածել այդ փշուրների վրա։ Այսպիսով, պետք է հերթագայել փշուրերն ու խնձորի շերտերը:
_Կարկանդակի վերջին շերտը պետք է ծածկել մանր քերիչով քերած սառը կարագով։
_Թխել քերած կարկանդակը 180 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 50 րոպե։
Այս թխվածքը նուրբ է՝ թաթախված խնձորի հյութով։ Կարկանդակի մակերեսը դառնում է կարմրավուն, իսկ ներսում պահպանվում է խմորի և միջուկի նուրբ խտությունը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած խնձոր ֆրանսիական ձևով