Քերիչի օգտագործումը խոհանոցում. Գիտեք արդյոք, թե ինչի համար է քերիչի սուր, փշոտ կողմը

Քերիչի օգտագործումը ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Քերիչի օգտագործումը խոհանոցում. Գիտեք արդյոք, թե ինչի համար է քերիչի սուր, փշոտ կողմը

Ես պարզեցի, թե ինչի համար է քերիչի վրայի սուր, փշոտ կողմ: Ամենևին էլ ոչ ձուկ մաքրելու համար, ինչպես շատերն են կարծում:

Շատ մարդիկ տասնամյակներ շարունակ խոհանոցում քերիչներ են օգտագործում և մինչ օրս չգիտեն, թե դրա որոշ կողմեր ​​ինչի համար են:

Քերիչի օգտագործումը

Քերիչի օգտագործումը. Այս կողմի չարաշահում

Որոշ մարդիկ օգտագործում են փշոտ քերիչը սխտոր և բանջարեղեններ, կարտոֆիլ մանրացնելու համար: Բայց այդ դեպքում դուք պարզապես չեք կարողանում լվանալ այն:

Մյուսները դրանով մաքրում են ձկները, բայց այս մեթոդը նույնպես շատ լավ չէ:

Քերիչի օգտագործումը. Ինչու է անհրաժեշտ քերիչի այս ամենափոքր և փշոտ կողմը

Այս հարցին ինձ պատասխանեց տարեց հորաքույրս: Պարզվում է, որ սովետական ​​տնային տնտեսուհիները այս կողմով քերում էին բանջարեղենն ու մրգերը, որպեսզի հետո դրանցից հյութ քամեին: Ստացվում է այնպիսի խյուս, որով նրանք կերակրում էին երեխաներին և իրենց համար հյութ պատրաստում:

Քերիչի օգտագործումը

Շատերը հրաժարվել են պյուրե պատրաստելու այս մեթոդից. Բոլոր քերիչները մետաղական են, և եթե դրանով խնձոր քերեք, ապա այս հյութի մեջ ոչ մի օգտակար բան չի լինի:

Հաշվի առնելով այն փաստը, որ քերիչի կողմը այլևս չի օգտագործվել, դրա ուղղակի նպատակը մոռացվել է:

Այսօր հյութի և պյուրեի համար շատ այլ հարմարանքներ կան, ուստի քերիչով կարող եք մանրացնել չորահացը, տրորել համեմունքներ, ընկույզներ և քերել ցիտրուսների կեղևըը:

Քերիչի օգտագործումը

Իսկ քերիչը արագ և հեշտությամբ մաքրելու համար կարող եք օգտագործել հին ատամի խոզանակ:

Ինչպես ասում են՝ ապրիր և սովորիր ամբողջ կյանքդ:

Իսկ դուք քերիչի այս կողմի հետ կապված այլ հնարքներ գիտե՞ք:

Տեսանյութ

Օգտակար խորհուրդներ խոհանոցում

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք