Օղաբլիթներ. Փափուկ և համեղ քաղցրավենիքներ

Օղաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Օղաբլիթներ. Փափուկ և համեղ քաղցրավենիքներ

Ուզում եմ կիսվել մի հրաշալի բաղադրատոմսով և պատմել, թե ինչպես են պատրաստվում ուկրաինական օղաբլիթները: Դրանք թխվում են շատ հեշտ և պարզ, իսկ համը պարզապես գերհագեցած է:

Դրանք մանկության տարիներին շատ էին վաճառվում: Ես շատ էի սիրում կաթի կամ թեյի հետ:

Օղաբլիթներ

Օղաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կաթ 1 բաժակ

_Թարմ խմորիչ 30 գրամ

_Աղ 0.5 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ

_Փափուկ կարագ կամ մարգարին 3 ճաշի գդալ

_Ալյուր 2-3 բաժակ

_Ալյուր՝ ցանելու համար

_Ձու 1 հատ

_Վանիլային շաքար 1 տուփ

Օղաբլիթներ

Օղաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Կաթը տաքացնել, ավելացնել շաքարավազը և խմորիչը: Թողնել 5-10 րոպե:

_Այնուհետև ավելացնել բուսական յուղը, աղը, կարագը: Ալյուր ավելացնելով խմորը հունցել:

_Թողնել 1 ժամ: Խմորը շատ չի բարձրանա և դա նորմալ է:

_Խմորը բաժանել 11-12 գնդի: Այդ ընթացքում մի կաթսայով ջուր դնել կրակի վրա:

_Ավելացնել 2 ճաշի գդալ շաքարավազ և 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ:

_Մինչ ջուրը եռում է, ձեռքերը յուղեք բուսական յուղով և գնդիկներից ձևավորեք օղակներ:

_Դրանք գցել եռման ջրի մեջ, եփել 0,5 րոպե: Ուշադիր եղեք, որ օղաբլիթները չկպչեն հատակին:

_Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով և դնել եփած օղակները:

_Վրան հարած ձու քսել, առատորեն ցանել կակաչի սերմեր:

_Թխել ջեռոցում 200 աստիճան ջերմաստիճանով մոտ 25 րոպե:

Օղաբլիթներ

Թերևս թվում է, որ ամեն ինչ բարդ է, բայց հավատացեք, հենց սկսեք պատրաստել, ամեն ինչ պարզ կդառնա:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք