Աղացած մսով նավակներ. սրանք խենթորեն համեղ են ստացվում:
Վերջերս աղացած միս բերեցի տուն, ամուսինս նայեց դրան և հառաչանքով ասաց. «Ինչպես միշտ կոտլետնե՞ր»: Սկզբում շատ զարմացա, քանի որ դրանք այդքան հաճախ չեմ պատրաստում: Բայց պարզվեց, որ վերջերս աշխատավայրում ընդմիջմանը նրանք մերթ միայն կոտլետ էին ուտում: Հետո որոշեցի միանգամայն նոր բան անել և դիմեցի արևելյան բաղադրատոմսին:
Մսից բացի, կոլոլակների կեսը կարտոֆիլի պյուրե է: Եվ այս ամբողջ գեղեցկությունը լցվում է տոմատի սոուսով, վրան պանիր շաղ տալիս և թխվում ջեռոցում: Արդյունքում, դուք ստանում եք երկուսը մեկում՝ հիմնական կերակուրը կողմնակի ուտեստի հետ միասին: Մսով նավակները հիանալի կնայվեն նաև տոնական սեղանի վրա:
Աղացած մսով նավակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարտոֆիլ 5 հատ
_Կոշտ պանիր 150 գ
_Կաթ 30 մլ
_Աղ 2 թեյի գդալ
_Աղացած տավարի միս 500 գ
_Ձու 2 հատ
_Սպիտակ կաղամբ 150 գ
_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Սոխ 1 հատ
_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
_Տմին 0.5 թեյի գդալ
_Ուրց 1 թեյի գդալ
_Մաղադանոս 0,5 փունջ
_Պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
_Չորացրած անանուխ 1 թեյի գդալ
_Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
_Ջուր 1,5 բաժակ
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Աղացած մսով նավակներ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ կարտոֆիլը և եփել: Երբ սառչի, կեղևը մաքրել և տրորել կարտոֆիլի պյուրե:
_Ավելացնել 50 գ քերած պանիր, կաթ, 1 թեյի գդալ աղ, պղպեղ և անանուխ, լավ խառնել:
_Կաղամբը բարակ, մանր կտրատել: Խորը ամանի մեջ այն խառնել աղացած մսին, ավելացնել քերած սխտոր, կտրատած սոխ և մաղադանոս, ձվերը, ալյուրը, յուղ, 1 թեյի գդալ աղ, չամանի սերմեր, ուրց և սև պղպեղ:
_Ձեռքով վերցնել աղացած մսի բավականաչափ մեծ մաս, ձևավորել երկարավուն կոտլետ և դնել այն բուսական յուղով յուղած ջեռոցի տապակի մեջ:
_Շարել կոտլետները, ապա փոսիկ անել յուրաքանչյուրի մեջ:
_Կարտոֆիլի զանգվածից պատրաստել նույն չափի կոտլետներ ևդնել յուրաքանչյուր մսի նավակի կենտրոնում:
_Ձեռքով սեղմեք կարտոֆիլը, կոտլետները մի փոքր հարթեցնելով:
_Տոմատի մածուկը ջրով բացել: Սոուսը լցնել կոլոլակների վրա, վրան ցանել քերած պանիր և դնել 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:
Աղացած մսով նավակները պատրաստ են: Մատուցել տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մսով պիրոգ