Ամենահամեղ կարմիր պղպեղը. Այն կարելի է ուտել որպես խորտիկ կամ սառեցրած պահել ձմռան համար:
Ձմռանն այս պղպեղն ավելի համեղ է դառնում: Անպայման պատրաստեք: Պատրաստելը հեշտ է, եթե նախկինում ամեն ինչ դրվում էր բանկաների մեջ և մանրէազերծվում, ապա այժմ առանց չարչարվելու և խնդիրների, մենք մարինադը պարզապես լցնում ենք պլաստմասե տարայի մեջ և դնում սառցարանում:
Խորտիկն անհամեմատելի է, պայծառ ու գեղեցիկ, լավ է նայվում տոնական ընթրիքի սեղանի վրա, այն կարող եք նաև մատուցել ամեն օր:
Ամենահամեղ կարմիր պղպեղը. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարմիր պղպեղ — 2,5 կգ
_Նեխուր — 200 գր
_Մաղադանոս — 150 գ
_Սխտոր — 80 — 100 գ
Մարինադ
_Բուսական յուղ — 1 բաժակ (250 մլ)
_Ջուր — 500 մլ
_Քացախ 9% — 60 մլ
_Դափնու տերև — 4 — 5 հատ
_Սև պղպեղի հատիկներ — 1 թեյի գդալ
_Շաքար — 1 ճաշի գդալ
_Աղ — 50 գ
Ամենահամեղ կարմիր պղպեղը. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Ողողել կարմիր պղպեղը, հեռացնել սերմերը, կտրատել կանաչին ու սխտորը և պատրաստել մարինադը:
_Մարինադի համար վերցնել տափակ կաթսա, լցնել բուսական յուղ, ջուր, 1 ճաշի գդալ շաքար, 50 գրամ աղ, 60 մլ քացախ, դափնու տերև, 1 թեյի գդալ պղպեղի հատիկներ, մի բուռ սխտոր, սխտորի ցողուններ և մաղադանոս:
_Մարինադը եռալուն պես պղպեղը դնել մեջը:
_Եփել պղպեղը մարինադի մեջ միջին ջերմության վրա 2-2,5 րոպե:
_Ամանի մեջ հերթով դնել պղպեղը կանաչիներ (նեխուր և մաղադանոս), սխտոր, կրկին պղպեղ, լցնել մարինադը և վերջ: Վրան դնել ափսե և ծածկել կափարիչով:
_Թողնել սառնարանում 3 օր, այնուհետև տարածել պլաստմասե տարաների և պահել սառնարանի մեջ: Այս պղպեղը կարելի է ուտել որպես խորտիկ:
_Կամ կարող եք դնել պղպեղը բանկաների մեջ, լցնել մարինադ և մանրէազերծել եռացող ջրի մեջ 20 — 30 րոպե:
Կարմիր պղպեղը և սմբուկը ամենավտանգավոր բանջարեղենն են, որը ստերիլիզացնելիս պետք է զգույշ լինել, պահպանել ջերմաստիճանի ճիշտ ռեժիմը: Հակառակ դեպքում գնեք խանութից, քանի որ արտադրության մեջ ստերիլիզացման գործընթացը տեղի է ունենում համապատասխան պայմաններում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարմիր պղպեղ