Աշնանային աղցան. Պատրաստման ամբողջ գործընթացը տևում է 15 րոպե:
Այս աղցանը շատ համեղ է ու հագեցած զարմանալի համերով: Ճակնդեղի, գազարի, ընկույզի և այլնի սիրահարների համար իրական հաճույք է:
Աղցանի առավելությունն այն է, որ պատրաստվում է հեշտ և արագ:
Աշնանային աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Գազար — 4 հատ
_Ճակնդեղ — 2 հատ
_Կոշտ պանիր — 200 գ
_Չամիչ՝ ըստ ճաշակի
_Սալորաչիր — 10 հատ
_Ընկույզ — 1/3 բաժակ
_Սխտոր — 3 պճեղ
_Մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի
Աշնանային աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Առանձին եփել քաղցր գազարն ու քաղցր ճակնդեղը: Բանջարեղենը քերել խոշոր քերիչով:
_Չամիչը և սալորաչիրը լցնել տաք ջրի մեջ, թողնել 10-15 րոպե:
_Խառնել թրջած չամիչը քերած գազարի հետ:
_Միացնել թրջած և կտրատած սալորաչիրը քերած ճակնդեղի հետ: Ավելացնել կտրատած և նախապես բոված ընկույզ:
_Կոշտ պանիրը քերել, խառնել մանրացված սխտորի հետ:
_Վերցրեք ցանկացած գեղեցիկ ձևաման: Սկսենք աղցանը հավաքել, դրա համար պետք է բաղադրիչները շերտերով շարել: Առաջին շերտով լցնել պանիրը, վրան շաղ տալ մայոնեզ:
_Երկրորդ շերտը գազարն է՝ չամիչով, նույնպես ավելացնել մայոնեզ:
_Երրորդ շերտ՝ ճակնդեղ սալորաչրով և ընկույզով, շաղ տալ մայոնեզ:
_Կրկնել շերտերը:
_Վերցնելով մի ափսե, զգուշորեն շրջել նախուտեստը դրա վրա:
_Աղցանը պատրաստ է, զարդարեք ըստ ցանկության:
Բարի ախորժակ!
Հուշում. Աղցանի ձևամանի ներսի կողմը կարելի է ծածկել սննդային թաղանթով: Այս դեպքում աղցանը կարելի է հեշտությամբ հանել ամանից:
Տեսանյութ
Նոր աղցան Հալապենյո