Աջիկա առանց եփելու. Այս համեղ պահածոն ձեզ անպայման դուր կգա:
Այսպիսի համեղ աջիկան միշտ պատրաստում եմ, և սառնարանում մի քանի բանկա կա, և շատ ավելին` նկուղում: Շատ համեղ է աջիկան մատուցել տնական ապուրի, կարտոֆիլի, մսի հետ:
Աջիկա առանց եփելու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_4 կգ լոլիկ
_2 կգ բուլղարական պղպեղ
_500 գրամ սխտոր
_10-12 կծու պղպեղի պատիճ
_մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
_աղ — 2.5 ճաշի գդալ
Աջիկա առանց եփելու. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Մաքրել սխտորի պճեղների կեղևները:
_Հեռացնել բուլղարական պղպեղի սերմերը:
_Կծու պղպեղի դեպքում, ցանկության դեպքում, կարող եք չհեռացնել սերմերը:
_Լոլիկը, քաղցր և կծու պղպեղը սխտորի հետ միասին մանրացնել մսաղացով, մեջն ըստ ցանկության ավելացնել կտրատած կանաչիներ:
_Ավելացնել աղ, խառնել և լցնել աջիկան մաքուր, չոր բանկաների մեջ, փակել պլաստիկե կամ պտուտակավոր կափարիչներով, բայց մի փակեք սովորական պահածոյի նման:
Իմ սառնարանում կամ նկուղում այդպիսի աջիկան պահվում է ամբողջ ձմեռ: Բանկան բացելիս՝ վրան լցնում եմ չզտած արևածաղկի ձեթ, այդպես ինձ շատ է դուր գալիս:
Աջիկան առանց եփելու պատրաստ է: Հուսով եմ՝ այն ձեզ դուր կգա:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարմիր պղպեղ պատրաստելու հիանալի բաղադրատոմս