Արքայախնձորով աղցան. Դյուրահամ ուտեստ

Արքայախնձորով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Արքայախնձորով աղցան. Նուրբ նախուտեստ

Ես այն մարդկանցից եմ, ովքեր սիրում են արքայախնձորով պիցցա: Այո, այն բոլորովին էլ իտալական չէ: Բայց ես նույնպես Իտալիայից չեմ: Քաղցր պտղամսի և պանրի համադրությունը ինձ դյութիչ է թվում, քանի որ երկուսն էլ խոհարարական տեսանկյունից կատարելապես լրացնում են միմյանց: Եվ որպեսզի այս համը հնարավորինս վայելեմ, ես արքայախնձորի աղցան եմ պատրաստում թե առիթներին, թե հենց այնպես:

Այս պարզ, բայց քնքուշ ուտեստի համար կան շատ բաղադրատոմսեր: Ինչ-որ մեկը դրան ավելացնում է եգիպտացորեն, մեկը` խաշած հավ կամ նույնիսկ խոզապուխտ: Ինձ ավելի շատ դուր է գալիս սխտորով դասական տարբերակը:

Արքայախնձորով աղցան

Արքայախնձորով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Արքայախնձոր պահածոյացված 800 գ

_Կոշտ պանիր 400 գ

_Սխտոր 3 պճեղ

_Մայոնեզ 100 գ

_Կիտրոնի հյութ 1 գդալ

_Աղ ` ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Արքայախնձորով աղցան

Արքայախնձորով աղցան

Արքայախնձորով աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Պատրաստել բաղադրիչները. Քերել պանիրը մանր քերիչի վրա, սխտորը անցկացնել մամլիչով:

_Արքայախնձորը կտրել փոքր խորանարդիկներով:

_Խառնել բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի:

_Խառնուրդը համեմել մայոնեզով:

Արքայախնձորով աղցան

Արքայախնձորով աղցան

Արդյունքում ստացված խորտիկը կարող է մատուցվել որպես ինքնուրույն ուտեստ կամ բլիթների լցոնում: Ես չեմ պատկերացնում արքայախնձորի աղցանն առանց սխտորի, բայց եթե ձեզ դուր չի գալիս հոտը, կարող եք ավելացնել մի փոքր կարմիր պղպեղ: Պահպանեք այս բաղադրատոմսը այն դեպքերի համար, երբ հյուրերը գան առանց զգուշացնելու: Հավատացեք ինձ, ոչ ոք չի հրաժարվի այս համեղությունից:

Արքայախնձորով աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Բրոկոլիով նոր աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք