Արքայախնձորով աղցան. Նուրբ նախուտեստ
Ես այն մարդկանցից եմ, ովքեր սիրում են արքայախնձորով պիցցա: Այո, այն բոլորովին էլ իտալական չէ: Բայց ես նույնպես Իտալիայից չեմ: Քաղցր պտղամսի և պանրի համադրությունը ինձ դյութիչ է թվում, քանի որ երկուսն էլ խոհարարական տեսանկյունից կատարելապես լրացնում են միմյանց: Եվ որպեսզի այս համը հնարավորինս վայելեմ, ես արքայախնձորի աղցան եմ պատրաստում թե առիթներին, թե հենց այնպես:
Այս պարզ, բայց քնքուշ ուտեստի համար կան շատ բաղադրատոմսեր: Ինչ-որ մեկը դրան ավելացնում է եգիպտացորեն, մեկը` խաշած հավ կամ նույնիսկ խոզապուխտ: Ինձ ավելի շատ դուր է գալիս սխտորով դասական տարբերակը:
Արքայախնձորով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Արքայախնձոր պահածոյացված 800 գ
_Կոշտ պանիր 400 գ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Մայոնեզ 100 գ
_Կիտրոնի հյութ 1 գդալ
_Աղ ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
Արքայախնձորով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Պատրաստել բաղադրիչները. Քերել պանիրը մանր քերիչի վրա, սխտորը անցկացնել մամլիչով:
_Արքայախնձորը կտրել փոքր խորանարդիկներով:
_Խառնել բոլոր բաղադրիչները, ավելացնել աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի:
_Խառնուրդը համեմել մայոնեզով:
Արդյունքում ստացված խորտիկը կարող է մատուցվել որպես ինքնուրույն ուտեստ կամ բլիթների լցոնում: Ես չեմ պատկերացնում արքայախնձորի աղցանն առանց սխտորի, բայց եթե ձեզ դուր չի գալիս հոտը, կարող եք ավելացնել մի փոքր կարմիր պղպեղ: Պահպանեք այս բաղադրատոմսը այն դեպքերի համար, երբ հյուրերը գան առանց զգուշացնելու: Հավատացեք ինձ, ոչ ոք չի հրաժարվի այս համեղությունից:
Արքայախնձորով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլիով նոր աղցան