Արքայական կարկանդակ պատրաստելու համար սովորաբար շատ ժամանակ է պահանջվում: Բայց տարբերակ չկա, եթե ընկերները գալու են երեխաների հետ, որոնց պետք է քաղցրավենիք հյուրասիրել: Պատկերացրեք իմ ուրախությունը, երբ տեսա այս տորթը: Այն ուներ միանգամից երկու լցոնում և կտրվածքը զարմանալի գեղեցիկ է թվում:
Որպեսզի չամաչեմ հյուրերի առաջ, ես, իհարկե, կարկանդակ պատրաստեցի: Եվ այն լիովին արդարացրեց բոլոր սպասելիքները: Կաթնաշոռի նուրբ համը, խնձորի շերտը հյութեղություն և մրգային բույր է ավելացնում թխած ապրանքների մեջ: Համոզված եմ, որ այս կարկանդակը դուր կգա թե՛ երեխաներին, թե՛ մեծահասակներին:
Արքայական կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարագ 100 գ
- Շաքար 240 գ
- Ձու 3 հատ
- Ցորենի ալյուր 250 գ
- Կաթնաշոռ 400 գ
- Թթվասեր 100 գ
- Վանիլին 1,5 գ
- Եգիպտացորենի օսլա 1 ճաշի գդալ
- Խնձոր 3-4 կտոր
- Դարչին 0,5 թեյի գդալ
- Աղ 2 պտղունց
Արքայական կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել փափկեցրած կարագը 100 գ շաքարի, մի պտղունց աղի և 2 ձվի հետ: Խառել գդալով մինչև հարթվի:
- Ավելացնել ալյուր և հունցել առաձգական խմոր: Փաթաթել այն պլաստիկե ծածկոցով և դնել սառնարան 30 րոպե:
- Կաթնաշոռի միջուկը պատրաստելու համար խառնել կաթնաշոռը, ձուն, 90 գ շաքարավազը, վանիլինը, մի պտղունց աղը և թթվասերը:
- Խառնուրդը հարել բլենդերով, մինչև որ հարթ դառնա: Ավելացնել օսլան և կրկին հարել: Խնձորները մաքրել և միջուկը հանել, քերել խոշոր քերիչով:
- Տեղադրել չոր տապակի մեջ, շաղ տալ շաքարով և դարչինով և եփել 5-7 րոպե, անընդհատ խառնելով:
- Խոնավությունը պետք է ամբողջությամբ գոլորշիանա:
- Բացվող օղակով ձևամանի ներքևի մասը (20 սմ) ծածկել յուղաթղթով, խմորը դնել և հավասարապես բաժանել՝ կազմելով կողմերը:
- Դնել սառեցրած խնձորը ներքևում, իսկ վրան լցնել կաթնաշոռով զանգվածը: Խմորի եզրերը գդալով ձևավորել:
- Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և կարկանդակը թխել 40–45 րոպե:
- Թող այն ամբողջովին սառչի տապակի մեջ, ապա հանել կողմերը և թխվածքը տեղափոխել սկուտեղի վրա:
Արքայական կարկանդակը կաթնաշոռով և խնձորով կարող է լավ փոխարինել ծննդյան տորթին: Ցանկության դեպքում այն կարելի է զարդարել հատապտուղներով, շոկոլադով կամ կոկոսի փաթիլներով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Գազարով տորթ