Երբ հոգնում եք ճոխ ու երկար պատրաստվող ուտեստներից, կարող եք պատրաստել Բանջարեղենով ռագու Վինեգրետ: Չգիրացնող, բայց հագեցնող, պարզ ու շատ բուրավետ այս ուտեստը հաստատ ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի:
Ռագուի հիմնական բաղադրիչներն են ճակնդեղը, գազարը, կաղամբը, կարտոֆիլը: Այստեղից էլ առաջացել է անվանումը՝ Վինեգրետ: Այն պատրաստվում է գործնականում առանց ձեր մասնակցության: Պատրաստի տաք ռագուին կարող եք ավելացնել պահածոյացված ոլոռ և թթու վարունգ: Կատարյալ դիետիկ ընթրիք է ստացվում, վայելեք:
Բանջարեղենով ռագու Վինեգրետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարտոֆիլ 1 կգ
_Ճակնդեղ 2 հատ
_Գազար 2 հատ
_Սպիտակ կաղամբ 400 գ
_Սոյայի սոուս 30 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 4 ճաշի գդալ
_Սխտոր 4 պճեղ
_Իտալական համեմունքներ 1,5 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
_Աղ` ըստ ճաշակի
Բանջարեղենով ռագու Վինեգրետ. Պատրաստման եղանակը
_Սոյայի սոուսը և ձեթը խառնել լցոնելու համար: Ավելացնել ճզմած սխտոր, համեմունքներ և մանրակրկիտ խառնել:
_Մաքրել բանջարեղենը, կտրել փոքր խորանարդի մեջ, կաղամբը մանրացնել և լցնել խորը ամանի մեջ:
_Լցնել սոուսը բանջարեղենի վրա և մանրակրկիտ խառնել: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել աղ, եթե բավարար չլինի:
_Ջեռոցի տապակի վրա դնել խոհարարական տոպրակը և դրա մի ծայրը կապել: Լցնել պատրաստված բանջարեղենը տոպրակի մեջ, կապել մյուս եզրը:
_Դնել տապակը 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե:
Բանջարեղենով ռագուն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով աղցան
Համեղ վինեգրետ