Բեզեով տորթ Իշխանի Ամրոցի Ավերակներ. Համեղ ու նուրբ աղանդեր

Բեզեով տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Բեզեով տորթ «Իշխանի ամրոցի ավերակներ» անունով, այն իրականում հիշեցնում է ավերակներ, մանավանդ որ տորթի մի մասն արդեն դրվել է հյուրերի ափսեներում: Այս բաղադրատոմսով ես ձեզ կասեմ, թե ինչպես պատրաստել տորթը:

Նրբահամ այս աղանդերը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի: Սա շահեկան տարբերակ է, քանի որ այն շատ հարմար է պատրաստել հատկապես նրանց համար, ովքեր չեն ցանկանում թխել խմորի շերտեր, պատրաստել եփովի կրեմ և սպասել, որ տորթը ներծծվի:

Փորձեք մեկ անգամ և հավերժ կսիրահարվեք այս տորթին:

Բեզեով տորթ

Բեզեով տորթ «Իշխանի ամրոցի ավերակներ». Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Ձվի սպիտակուցներ 6 հատ

_Շաքարավազ 2 բաժակ

_Եփած խտացրած կաթ

_Կարագ 250 գ

_Ընկույզ

Տորթը պատրաստելու համար հարկավոր է խստորեն հետևել խոհարարության բաղադրատոմսին: Պետք է անմիջապես ասել` համբերատար եղեք: Բայց հավատացեք, արժե:

Բեզեով տորթ

Բեզեով տորթ «Իշխանի ամրոցի ավերակներ». Ինչպես պատրաստել

_Նախ սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Լցնել սպիտակուցները մաքուր, չոր ամանի մեջ և դրանք հարել մաքուր, չոր հարիչով առավելագույն արագությամբ 2-3 րոպե, մինչև ձևավորվի թանձր սպիտակ փրփուր: Այնուհետև, շարունակելով հարել, աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը: Շարունակել հարել, մինչեւ ձևավորվեն կայուն գագաթներ:

_Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով կամ մագաղաթով: Կարող եք թեթև յուղել, բայց դա անհրաժեշտ չէ: Ճիշտ չորացրած բեզեները լավ են հեռացվում:

_Հարած զանգվածը տարածել գդալով թխման տապակի վրա, կակաչի տեսքով, միմյանցից 3-4 սմ հեռավորության վրա: Այնուհետև տապակը դնել ջեռոցում, որը նախապես տաքացված է մինչև 100 °C:

_Առաջին ժամվա ընթացքում չի կարելի բացել ջեռոցը, բայց դրանից հետո ավելի լավ է այն փոքր-ինչ բացել, որպեսզի 3-4 ժամվա ընթացքում խոնավությունն արագ գոլորշիացվի: Սա վրիպակ չէ: Շատերն են կասկածում, որ այդքան ժամանակ է պետք մերենգան չորացնելու համար: Հիմնաբառը «չորացնելն» է: Ֆրանսիական հրուշակագործների մասնակցությամբ մի ծրագրում ասվել է, որ բեզեն պետք է չորանա, այլ ոչ թե թխվի: Իսկ ֆրանսիական հրուշակեղենները, ինչպես գիտեք, աշխարհում առաջինն են:

_Եփած խտացրած կաթը հարիչով խառնել կարագի հետ, որը փափկացվել է սենյակային ջերմաստիճանի, մինչև հարթ զանգված ստացվի: Կրեմը թողնել սառչի:

_Երբ բեզեն չորացել է, այն հանել ջեռոցից, թող սառչի և բլրակի տեսքով դնել այն մեծ ափսեի (կամ սկուտեղի) վրա, ներքևից վերև յուրաքանչյուր շերտն ավելի փոքրացնելով:

_Նախքան տորթի ձևավորումը սկսելը, ափսեի ներքևի մասին կրեմ քսել, որպեսզի բեզեի ներքևի շերտը լավ կպչի ափսեի վրա: Վերևից բեզեների շերտի վրա քսել կրեմ և շաղ տալ մանրացված ընկույզով: Ի դեպ, նուրբ բույր և համ տալու համար, կարելի է մի քիչ բովել ընկույզը:

_Այսպիսով, շերտ առ շերտ ձևավորել տորթը: Երբ քաղցր «ավերակները» պատրաստ լինեն, կրեմի մնացած մասը կարելի է տորթի վրա լցնել տարբեր վայրերում: Դա կարելի է անել հրուշակեղենի ներարկիչ օգտագործելով:

_Տորթի վերևում ցանել մանրացված ընկույզը և զարդարել մի քանի ամբողջական ընկույզներով:

Բեզեով տորթ

Բեզեով տորթ «Իշխանի ամրոցի ավերակներ» պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Խնդրում ենք Գնահատեք