Բողկի թթու. Նախկինում շատերը կարծում էին, որ բողկը չի կարող պահածոյացվել, ուստի շատերն իրենց զրկում էին ինքնատիպ և համեղ պատրաստուկներից:
Այս բաղադրատոմսը ինձ տվել է ընկերուհիներիցս մեկը, և այժմ ես միշտ սպասում եմ բանջարեղենի սեզոնին, որ սրանք պահածոյացնեմ:
Բողկի թթու. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները
_բողկ
_թարմ կանաչիների մեծ փունջ
Յուրաքանչյուր 1 լիտրանոց բանկայի համար
_դափնու տերև 1 հատ
_սխտոր 2 պճեղ
_անուշաբույր պղպեղ 3 հատ
_սև պղպեղ 4 հատ
Մարինադ յուրաքանչյուր բանկայի համար
_1 լիտր ջուր
_շաքար 3 ճաշի գդալ
_աղ 2 ճաշի գդալ
_քացախ 9% 60 մլ
Բողկի թթու. Պատրաստման եղանակը
_Բողկերը լավ լվանալ և կտրել վնասված մասերը:
_Մաքուր բանկաների մեջ դնել սամիթի և մաղադանոսի ճյուղեր, սամիթի հովանոցներ, սխտոր, անուշաբույր և սև պղպեղ:
_Լավ լցնել բանկաները բողկով:
_Լցնել եռացրած ջուրը և թողնել 6 րոպե:
_Քամել և նորից լցնել, թողնել 6 րոպե:
_Քամել և լցնել երրորդ անգամ և հերթական 6 րոպեն անց ջուրը քամել:
_Կաթսայի մեջ եռացնել ջուրը:
Հուշում. Չափեք ջուրը, որպեսզի մարինադը պարունակի քացախի, աղի և շաքարի ճիշտ համամասնություններ:
_Ջուրը եռացնել, լուծել աղը և շաքարը, եփել մոտ 3 րոպե, լցնել քացախը:
_Երբ մարինադը կրկին եռա, անջատեք կրակը և մարինադը լցնել բանկաների մեջ:
_Ամուր փակել կափարիչները, փաթաթել ծածկոցով և թողնել, որ սառչի:
Պահածոն կարող եք պահել նկուղում կամ պահարանում:
Բողկ կարող եք մատուցել ցանկացած կողմնակի ուտեստի հետ, այն շատ համեղ է թխած մսի հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խառը թթու