Բրինձը տապակի մեջ պատրաստվելիս կատարյալ կողմնակի ճաշատեսակ է գրեթե ամեն ինչի համար: Մենք այնքան ենք սովորել այն եփել, որ գործնականում չենք պատկերացնում պատրաստման այլ եղանակներ:
Պատրաստենք ոչ գերժամանակակից, ասիական ոճով տապակած բրինձը տարբեր բաղադրիչներով (կարող եք դրանք ինքներդ ընտրովի ավելացնել): Ոսկեգույն, պարզ, բայց համեղ ուտեստ: Ստացվում է ոչ միայն փխրուն, այլ նաև շատ պայծառ համով կերակուր: Գրեթե լիարժեք փլավի պես:
Բրինձը տապակի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Գազար 1 հատ
_Սոխ 1 հատ
_Բրինձ 500 գ
_Ջուր 560 մլ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի
Բրինձը տապակի մեջ. Պատրաստման եղանակը
_Մաքրել սոխը և կտրել միջին չափի խորանարդի:
_Մաքրել, լվանալ և քերել գազարը (կամ կտրել շերտերով):
_Սոխը և գազարը տապակել թավայի մեջ, մինչև կիսաթափանցիկ:
_Ավելացնել բրինձ, ավելացնել աղը` ըստ ճաշակի և լավ խառնել: Ծածկել և եփել միջին կրակի վրա 10 րոպե:
_Այս ընթացքում ջուրը եռացնել թեյնիկի մեջ: Լցնել եռացրած ջուրը բրնձի վրա, խառնել ու եփել ևս 30 րոպե:
_Երբ ջուրը գոլորշիանա, ծածկել թավան կափարիչով և թողնել կրակի վրա, մինչև տակը եփվի:
Այս բաղադրատոմսի մեջ ամենալավն այն է, որ ուտեստի համը կարելի է փոփոխել՝ կախված համեմունքներից: Քրքումն ամենահարմարն է այս եղանակով պատրաստվող բրնձի համար:
Կարող եք ավելացնել նաև չրեր: Եթե որոշեք սխտոր ավելացնել, ապա ավելացրեք ջրի մեծ մասը գոլորշիացնելուց հետո: Այսպիսով, դրա բույրը ավելի լավ է պահպանվում և դառնում է ուտեստի հիմնական զարդը:
Բրինձը տապակի մեջ պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոլոլակով բրնձով փլավ