Բրինձը տապակի մեջ. Ճաշին մատուցվող համեղ ուտեստ

Բրինձը տապակի մեջ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Բրինձը տապակի մեջ պատրաստվելիս կատարյալ կողմնակի ճաշատեսակ է գրեթե ամեն ինչի համար: Մենք այնքան ենք սովորել այն եփել, որ գործնականում չենք պատկերացնում պատրաստման այլ եղանակներ:

Պատրաստենք ոչ գերժամանակակից, ասիական ոճով տապակած բրինձը տարբեր բաղադրիչներով (կարող եք դրանք ինքներդ ընտրովի ավելացնել): Ոսկեգույն, պարզ, բայց համեղ ուտեստ: Ստացվում է ոչ միայն փխրուն, այլ նաև շատ պայծառ համով կերակուր: Գրեթե լիարժեք փլավի պես:

Բրինձը տապակի մեջ

Բրինձը տապակի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Գազար 1 հատ

_Սոխ 1 հատ

_Բրինձ 500 գ

_Ջուր 560 մլ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Արևածաղկի ձեթ՝ ըստ ճաշակի

Բրնձը տապակի մեջ

Բրնձը տապակի մեջ

Բրինձը տապակի մեջ. Պատրաստման եղանակը

_Մաքրել սոխը և կտրել միջին չափի խորանարդի:

_Մաքրել, լվանալ և քերել գազարը (կամ կտրել շերտերով):

_Սոխը և գազարը տապակել թավայի մեջ, մինչև կիսաթափանցիկ:

_Ավելացնել բրինձ, ավելացնել աղը` ըստ ճաշակի և լավ խառնել: Ծածկել և եփել միջին կրակի վրա 10 րոպե:

_Այս ընթացքում ջուրը եռացնել թեյնիկի մեջ: Լցնել եռացրած ջուրը բրնձի վրա, խառնել ու եփել ևս 30 րոպե:

_Երբ ջուրը գոլորշիանա, ծածկել թավան կափարիչով և թողնել կրակի վրա, մինչև տակը եփվի:

Այս բաղադրատոմսի մեջ ամենալավն այն է, որ ուտեստի համը կարելի է փոփոխել՝ կախված համեմունքներից: Քրքումն ամենահարմարն է այս եղանակով պատրաստվող բրնձի համար:

Բրնձը տապակի մեջ

Բրինձը տապակի մեջ

Կարող եք ավելացնել նաև չրեր: Եթե ​​որոշեք սխտոր ավելացնել, ապա ավելացրեք ջրի մեծ մասը գոլորշիացնելուց հետո: Այսպիսով, դրա բույրը ավելի լավ է պահպանվում և դառնում է ուտեստի հիմնական զարդը:

Բրինձը տապակի մեջ պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կոլոլակով բրնձով փլավ

Խնդրում ենք Գնահատեք