Բաղադրատոմսը սովորականներից չէ: Ինչպես կարելի է պատրաստել բրնձով կոլոլակ, մայրիկիս բացատրել է մի ծանոթ շեֆ խոհարար: Հիմքի համար օգտագործվել է աղացած տավարի միս: Աղացած միսն ավելի լավ ամրացնելու համար օգտագործվել է կլոր բրինձ, որը կիսաեփ է արվում նախապես:
Բայց այստեղ գլխավորը սոուսն է: Դրա համար սոխը գազարով և տոմատի մածուկով առանձին շոգեխաշում են, իսկ մեկ այլ ամանի մեջ բոված ալյուրը խառնում են արգանակի և թթվասերի հետ: Հետո ամեն ինչ լցվում է կոլոլակների վրա և պատրաստվում վառարանում: Բույրը և համն աննկարագրելի են: Պետք է փորձել:
Բրնձով կոլոլակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Աղացած տավարի միս 600 գ
_Բրինձ 100 գ
_Սոխ 2 հատ
_Ձու 1 հատ
_Կարագ 20 գ
_Մսի արգանակ 700 մլ
_Ցորենի ալյուր 1 ճաշի գդալ
_Գազար 1 հատ
_Տոմատի մածուկ 3 ճաշի գդալ
_Թթվասեր 4 ճաշի գդալ
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Դափնու տերև 1 հատ
_Սև պղպեղ 5 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) `ըստ ճաշակի
Բրնձով կոլոլակ. Պատրաստման եղանակը
_Կոլոլակների համար․ Կարագով տապակել 1 սոխը մինչև փափկի, սառեցնել:
_Բրինձը խաշել աղ արած ջրի մեջ, մինչև կեսը եփվի, սառեցնել:
_Պատրաստված բաղադրիչները խառնել աղացած մսին, ավելացնել ձուն, աղը և պղպեղը` ըստ ճաշակի, մանրակրկիտ խառնել:
_Ծածկել ամանը փայլաթիթեղով և դնել սառնարանում՝ կես ժամ:
_Սոուսի համար․ 1 ճաշի գդալ ալյուրը չոր թավայի մեջ տապակել մինչև բաց ոսկեգույն- դարչնագույնը: Թողեք մի կողմ:
_Ալյուրը խառնել 100 մլ սառը արգանակի և թթվասերի հետ: Տապակել քերած գազարն ու թակած երկրորդ սոխը մի փոքր բուսական յուղի մեջ:
_Ավելացնել տոմատի մածուկ, լցնել մնացած արգանակը, խառնել:
_Եփել ցածր կրակի վրա, կափարիչով ծածկված՝ 10 րոպե: Լցնել թթվասերի խառնուրդը, ավելացնել շաքարավազը և ճզմած սխտորը:
_Սոուսը եռացնել, ըստ ճաշակի աղ անել։
_Հովացած աղացած միսը բաժանել 15-17 մասի: Ձևավորել կլոր կոլոլակներ, յուրաքանչյուրը թաթախել ալյուրի մեջ և տապակել:
_Կոլոլակները դնել հրակայուն ամանի մեջ, վրան լցնել սոուսը:
_Ավելացնել դափնու տերևներ, պղպեղի հատիկներ:
_Ձևամանը դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ 15 րոպեով։
Լոլիկի սոուսով բրնձով կոլոլակները կարելի է նաև կաթսայում շոգեխաշել վառարանի վրա: Սա, անշուշտ, հեշտացնում է գործը: Բայց համը ճշգրիտ վերստեղծելու համար մի ծուլացեք օգտագործել ջեռոցը:
Բրնձով կոլոլակներ պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոլոլակով բրձով փլավ