Գազարով կոտլետներ. Եփելը շատ պարզ է՝ գազարով տապակել սոխը, ավելացնել խաշած բրինձ, համեմունքներ, պատրաստել կոտլետներ և տապակել: Ընդհանուր առմամբ սա տանտիրուհու երազանք է:
Ընթրիքից մնացած կողմնակի ուտեստը օգտագործելու հիանալի միջոց գտա: Դրանցից ես պատրաստում եմ գազարի կոտլետներ, որոնց սիրահարվել է ամբողջ ընտանիքը: Ամուսինս դրանք ուտում է անմիջապես թավայի վրայից, չի համբերում որ ափսեներով մատուցեմ: Իսկ որդիս սովորաբար դրանցից բուրգեր է պատրաստում: Այնպես որ ձեզ հետ կիսում եմ բաղադրատոմսը:
Ի դեպ, բրնձով կոտլետներն անպայման դուր կգան նրանց, ովքեր միս չեն ուտում կամ ծոմ են պահում: Ոչ մի տեսակ աղացած միս, ձու, կաթ չկա բաղադրության մեջ:
Գազարով կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Գազար 300 գ
_Սոխ 1 հատ
_Բրինձ 100 գ
_Սխտոր 3 պճեղ
_Պաքսիմատ 30 գ
_Եգիպտացորենի օսլա 20 գ
_Աղ ` ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
_Արևածաղկի ձեթ `ըստ ճաշակի
Գազարով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը
_Նախ, եփել բրինձը և սառեցնել: Կտրել սոխը և տապակել այն մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Գազարը մաքրել կեղևից և անցկացնել միջին քերիչով:
_Ավելացնել սոխին, տապակը ծածկել կափարիչով և շոգեխաշել այնքան ժամանակ, մինչև գազարը փափկի:
_Երբ գազարը սառչի, ավելացնել աղ, սխտոր, պղպեղ, օսլա և տրորած բրինձ: Խառնել կոտլետի բաղադրիչները:
_Ձևավորել կոտլետներ, թաթախել չորահացի մեջ և տապակել երկու կողմերից:
Փորձեք ավելացնել բրնձով գազարով կոտլետների վրա ձեր նախընտրած կանաչիներ կամ համեմունքներ: Եվ եթե ցանկանում եք ավելի դիետիկ տարբերակ, ուտեստը կարելի է շոգեխաշել կամ թխել ջեռոցում:
Գազարով կոտլետները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կիևյան կոտլետներ