Դասական վինեգրետ. Օգտակար և վիտամիններով հարուստ բուսական աղցան ձեր սեղանի համար:
Ինչ կարող է լինել ավելի համեղ, քան դասական վինեգրետը: Այն ունի շատ գունեղ և հաճելի տեսք, դրա շնորհիվ ավելի ախորժելի է դառնում:
Իդեալական է ընտանեկան ճաշի և տոնական սեղանի համար:
Դասական վինեգրետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Կարտոֆիլ 4 հատ
_Գազար 2 հատ
_Սոխ 60 գր
_Թթու կաղամբ 300 գր
_Թթու վարունգ 5 հատ
_Ճակնդեղ 2 հատ
_Կանաչ ոլոռ 1 բանկա
_Բուսական յուղ 5 ճաշի գդալ
_Աղացած սև պղպեղ` ըստ համտեսի
_Աղ ըստ համտեսի
_Սամիթ 35 գր
Դասական վինեգրետ. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ կարտոֆիլը, դրանք լցնել եռացող ջրի մեջ և եփել մինչև պատրաստ լինի մոտ 20-25 րոպե, կախված կարտոֆիլի տեսակից: Պատրաստությունը հեշտ է ստուգել `պալարները կտրելով սուր դանակի ծայրով: Չարժե կարտոֆիլը եփել այնքան, որ կտրատելիս դրանք վերածվեն կարտոֆիլի պյուրեի: Ջրից հանել, թող սառչի, մաքրել և կտրատել փոքր խորանարդներով:
_30-35 րոպե եփել գազարը, սառեցնել, կեղևահան անել և կտրել կարտոֆիլի պես փոքր խորանարդիկներով: Կարելի է գազարը նույն կաթսայի մեջ խաշել կարտոֆիլի հետ:
_Թթու վարունգների ծայրերը կտրել և մանրացնել դրանք նույնպիսի փոքր խորանարդներով, ինչպես կարտոֆիլն ու գազարը:
_Խաշել ճակնդեղը, եփել մոտ 40 րոպե, թող սառչի, մաքրել և քերել խոշոր քերիչով:
_Լվանալ սոխը և մանր կտրատել: Լվանալ և նույնպես մանր կտրատել կանաչիները:
_Այժմ աղցանի ամանի մեջ խառնել կարտոֆիլը, գազարը, վարունգը և կանաչ ոլոռը:
_Ավելացնել ճակնդեղը և կաղամբ:
_Աղը և պղպեղը ավելացնել ըստ ձեր նախընտրության` աչքաչափով: Աղցանի վրա շաղ տալ սամիթ և լցնել չզտված բուսական յուղ և լավ խառնել:
Դասական վինեգրետը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նոր բաղադրիչով վինեգրետ