Դեղձի ջեմ առանց եփելու. Սա լավ տարբերակ է, որով ձմռան համար դեղձ եմ պահպանում: Սա թե հարմար լցոն է նրբաբլիթների համար և կարող է օգտագործվել աղանդերներ պատրաստելու դեպքում:
Փոքրիկները շատ սիրում են ուղղակի ուտել այս պահածոյացված քաղցրավենիքը գդալով և շատ կարևոր է, որ նրանք ուտում են համեղ, տնական և առողջ սնունդ:
Հուսով եմ, որ դեղձ պատրաստելու վերաբերյալ այս խորհուրդը օգտակար կլինի ձեզ համար: Եվ հավատացեք ինձ, իմ սառնարանը նույնպես շատ մեծ չէ, բայց համեղ պահածոյի համար միշտ էլ տեղ կլինի:
Դեղձի ջեմ առանց եփելու. Բաղադրիչները
_ դեղձ — 1 կգ
_ շաքար — 900 գրամ
Դեղձի ջեմ առանց եփելու. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_ Լվանալ դեղձերը, կլպել դրանք և հանել կորիզները:
_ Նման պահածո պատրաստելու համար լավագույնը շատ հասունացած դեղձերն են, որոնք լավ են մշակվում:
_ Կտրել դեղձը կտորներով և դրանք բլենդերով հարել: Եթե բլենդեր չունեք, կարող եք օգտագործել սովորական մսաղացը:
_ Դեղձի փոքրիկ կտորներ են մնում և դա լավ է:
_ Շաքարավազն ավելացնել դեղձի խյուսին և խառնել մինչև այն ամբողջովին լուծվի:
_ Ստերիլիզացնել բանկաները (լավ կլինի փոքր բանկաներ վերցնել) ցանկացած եղանակով, որը հարմար է ձեզ:
_ Լցնել բանկաները արդյունքում ստացված խյուսով և պահել սառնարանում:
Այս եղանակով կարելի է պատրաստել նաև ազնվամորու և ելակի ջեմ:
Դեղձի ջեմն առանց եփելու պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: