Եվրոպական պիցցա. Ինքներդ կկարողանաք համեղ ուտեստը պատրաստել տանը:
Պիցցան իտալական խոհանոցի ամենասիրելի ուտեստներից մեկն է, որը սիրում են ինչպես մեծահասակները, այնպես էլ երեխաները: Շատ տնային տնտեսուհիներ կարծում են, որ տանը հնարավոր չէ պատրաստել, քանի որ նրանք չգիտեն, թե որտեղից պետք է սկսել: Այսօր եկեք տանը պատրաստենք պիցցա:
Այս պրոցեսում հաջողության բանալին միշտ էլ պիցցայի խմորի բաղադրատոմսի ճիշտ ընտրությունն է: Ես շատ եմ փորձել, բայց արդեն գտա ամենահարմար տարբերակը:
Եվրոպական պիցցա. Բաղադրությունը.
Պիցցա խմոր
_Ալյուր — 600 գ
_Կաթ — 250 գ
_Ձու — 2 հատ
_Չոր խմորիչ — 10 գ
_Աղ — ½ թեյի գդալ
_Շաքար — 1 լիքը ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ — 5 ճաշի գդալ
Պիցցա լցոն
_Սերվելատ — 300 գ
_Պանիր — 300 գ
_Մաղադանոս — 1 փունջ
_Լոլիկ — 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ — 1 հատ
_Շամպինիոն — 200 գ
_Տոմատի սոուս կամ կետչուպ
Եվրոպական պիցցա. Պատրաստման գործընթացը.
_Եկեք սկսենք բաղադրատոմսը պիցցայի խմոր պատրաստելուց: Դա անելու համար, չոր խմորիչը լուծել տաք կաթի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և դնել տաք տեղում:
_Այս հիմքը պետք է լավ բարձրանա: Իմ դեպքում, դա տևեց մոտ քառորդ ժամ:
_Հետո ձվերը թեթև հարել, ավելացնել աղը և խառնել դրանք թթխմորին:
_Ավելացնել ալյուր և հունցել ոչ շատ թույլ խմոր: Ծածկել կպչուն թաղանթով և դնել այն տաք տեղում 30 րոպե:
_Նշված ժամանակից հետո պիցցայի խմորը պետք է պատրաստ լինի: Խմորը բաժանել երեք մասի (կստացվի երեք պիցցա) և գրտնակել:
_Հիմա անդրադառնանք պիցցայի հիմքին, այսինքն. դրա լցոնմանը: Գրտնակած խմորը դնել պիցցայի կաղապարի մեջ եւ վրան քսել տոմատի սոուս:
_Կտրել լոլիկը, բուլղարական պղպեղը, սունկը, սերվելատը, կանաչիները և խմորի վրա գեղեցիկ շարել ամբողջ լցոնը:
_Վերևում շաղ տալ քերած պանրով:
_Մնում է պիցցան նախապես տաքացրած ջեռոցում դնել և թխել 20-25 րոպե:
Եվրոպական պիցցան պատրաստ է, այն կարելի է վայելել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը: Համեղ ելակ-բանանի կոկտեյլը կատարյալ է որպես պիցցայի հետ մատուցվող խմիչք:
Բարի ախորժակ։
Իսկ եթե այդքան ժամանակ չունեք, ապա այս արագ պիցցայի բաղադրատոմսը օգտագործեք։