Եվրոպական պիցցա. Նուրբ խմորի պատրաստման խորամանկությունները

Եվրոպական պիցցա. ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Եվրոպական պիցցա. Ինքներդ կկարողանաք համեղ ուտեստը պատրաստել տանը:
Պիցցան իտալական խոհանոցի ամենասիրելի ուտեստներից մեկն է, որը սիրում են ինչպես մեծահասակները, այնպես էլ երեխաները: Շատ տնային տնտեսուհիներ կարծում են, որ տանը հնարավոր չէ պատրաստել, քանի որ նրանք չգիտեն, թե որտեղից պետք է սկսել: Այսօր եկեք տանը պատրաստենք պիցցա:

Այս պրոցեսում հաջողության բանալին միշտ էլ պիցցայի խմորի բաղադրատոմսի ճիշտ ընտրությունն է: Ես շատ եմ փորձել, բայց արդեն գտա ամենահարմար տարբերակը:

Եվրոպական պիցցա.

Եվրոպական պիցցա. Բաղադրությունը.

Պիցցա խմոր

_Ալյուր — 600 գ

_Կաթ — 250 գ

_Ձու — 2 հատ

_Չոր խմորիչ — 10 գ

_Աղ — ½ թեյի գդալ

_Շաքար — 1 լիքը ճաշի գդալ

_Բուսական յուղ — 5 ճաշի գդալ

Եվրոպական պիցցա.

Պիցցա լցոն

_Սերվելատ — 300 գ

_Պանիր — 300 գ

_Մաղադանոս — 1 փունջ

_Լոլիկ — 1 հատ

_Բուլղարական պղպեղ — 1 հատ

_Շամպինիոն — 200 գ

_Տոմատի սոուս կամ կետչուպ

Եվրոպական պիցցա.

Եվրոպական պիցցա. Պատրաստման գործընթացը.

_Եկեք սկսենք բաղադրատոմսը պիցցայի խմոր պատրաստելուց: Դա անելու համար, չոր խմորիչը լուծել տաք կաթի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և դնել տաք տեղում:

_Այս հիմքը պետք է լավ բարձրանա: Իմ դեպքում, դա տևեց մոտ քառորդ ժամ:

_Հետո ձվերը թեթև հարել, ավելացնել աղը և խառնել դրանք թթխմորին:

_Ավելացնել ալյուր և հունցել ոչ շատ թույլ խմոր: Ծածկել կպչուն թաղանթով և դնել այն տաք տեղում 30 րոպե:

_Նշված ժամանակից հետո պիցցայի խմորը պետք է պատրաստ լինի: Խմորը բաժանել երեք մասի (կստացվի երեք պիցցա) և գրտնակել:

_Հիմա անդրադառնանք պիցցայի հիմքին, այսինքն. դրա լցոնմանը: Գրտնակած խմորը դնել պիցցայի կաղապարի մեջ եւ վրան քսել տոմատի սոուս:

_Կտրել լոլիկը, բուլղարական պղպեղը, սունկը, սերվելատը, կանաչիները և խմորի վրա գեղեցիկ շարել ամբողջ լցոնը:

_Վերևում շաղ տալ քերած պանրով:

_Մնում է պիցցան նախապես տաքացրած ջեռոցում դնել և թխել 20-25 րոպե:

Եվրոպական պիցցա.

Եվրոպական պիցցան պատրաստ է, այն կարելի է վայելել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը: Համեղ ելակ-բանանի կոկտեյլը կատարյալ է որպես պիցցայի հետ մատուցվող խմիչք:

Բարի ախորժակ։

Իսկ եթե այդքան ժամանակ չունեք, ապա այս արագ պիցցայի բաղադրատոմսը օգտագործեք։

Խնդրում ենք Գնահատեք