Պատրաստենք Եփած շամպինիոնով աղցան, որ կօգնի բազմազանեցնել ամենօրյա կերակրացանկը: Դրանք կարող են ավելացվել աղցաններին և այլ նախուտեստներին, մսային ուտեստներին և թխած պրիոգներին: Ամենից հաճախ մենք սովոր ենք սունկը սոխով տապակել, թխել կամ հում ուտել աղով: Բայց այս աղցանը կկոտրի սունկի պատրաստման մասին ձեր պատկերացումները:
Սա հում և մարինացված սնկերի միջին վիճակն է: 10 րոպե է տևում սունկը համեմունքներով և սխտորով խաշելը, այնուհետև պետք է պարզապես խառնել մնացած բաղադրիչների հետ: Սնկով նախուտեստը պարզվում է բուրավետ ու կծու:
Եփած շամպինիոնով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Շամպինիոններ 500 գ
_Ջուր 50 մլ
_Գինու քացախ 100 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 50 մլ
_Սոխ 1 հատ
_Գազար 1 հատ
_Սխտոր 8 պճեղ
_Շաքար 40 գ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Դափնու տերև 2 հատ
_Պապրիկա 0, 5 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ հատիկով 0,5 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (աղացած) 0,5 թեյի գդալ
_Համեմի սերմ 0.5 թեյի գդալ
Եփած շամպինիոնով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Սունկը լվանալ և ցամաքեցնել: Լցնել դրանք կաթսայի մեջ` ճզմած սխտորի, դափնու տերևների, պղպեղի հատիկների, 50 մլ քացախի, 0.5 թեյի գդալ աղի, շաքարի կեսի և ջրի հետ:
_Բաղադրությունը լավ խառնել և եռացնել միջին կրակի վրա: Դրանից հետո եփել ևս 5 րոպե:
_Լցնել սունկը քամոցի մեջ և հեռացնել ավելորդ հեղուկը:
_Կտրել սոխը բարակ կես օղակներով և գազարը քերել կորեական ոճով գազարի քերիչով:
_Բանջարեղենին ավելացնել աղ, շաքար, պապրիկա, համեմ և աղացած պղպեղ: Գազարն ու սոխը համեմել բուսական յուղով և քացախով, լավ խառնել:
_Սունկը բանջարեղենին ավելացնել և խառնել:
_Ծածկել ուտեստը սննդային թաղանթով և դնել սառնարան առնվազն 30 րոպե:
Եփած շամպինիոնով նախուտեստը կարող եք զարդարել կտրատած թարմ կանաչիներով: Ինքներդ կարգավորեք աղցանի կծվությունը: Կարող եք ավելացնել քիչ կամ շատ սխտոր, համեմունքներ և այլն:
Եփած շամպինիոնով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Աղցան հորթի մսով